1 Mayıs İşçi Bayramı resimli ve SMS kutlama mesajları 2017

En güzel resimli 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajları haberimizde. 1 Mayıs İşçi Bayramında sevdiklerinize ve emekçilere gönderebileceğiniz en güzel resimli ve sözlü 1 Mayıs mesajlar haberimizin devamında.

Yayınlanma:
1 Mayıs İşçi Bayramı resimli ve SMS kutlama mesajları 2017

1 Mayıs İşçi Bayramının gelmesi ile birlikte internet üzerinde 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajları aranmaya başladı. İşte 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili resimli mesajlar ve 1 Mayıs İşçi Bayramının tarihçesi.

İlk kez 1856 yılında Avustralya'nın Melbourne kentinde taş ve inşaat işçileri, günde sekiz saatlik iş günü için Melbourne Üniversitesi'nden Parlamento Evi'ne kadar bir yürüyüş düzenledi. 1 Mayıs 1886'da Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonu önderliğinde işçiler günde 12 saat, haftada 6 gün olan çalışma takvimine karşı, günlük 8 saatlik çalışma talebinde bulunarak iş bırakma eylemine gitti. Chicago'da yapılan gösterilere yarım milyon işçi katılımda bulundu. Luizvil'de (Kentaki) 6 binden fazla siyah ve beyaz işçi, birlikte yürüyüş düzenledi.

O dönemde Luizvil'deki parklar, siyahlara kapalıydı. İşçiler, sokaklarda yürüdükten sonra hep birlikte Ulusal Park'a girdi. Her eyalet ve kentte, siyah ve beyaz işçilerin birlikte yaptığı gösteriler, gazeteler tarafından, 'Böylece ön yargı duvarı yıkılmış oldu' şeklinde yorumlanmıştı.

İşte 1 Mayıs günü sevdiklerinize ve yakınlarınıza gönderebileceğiniz en güzel resimli mesajlar.

# Hakları için ölenlere minnet ve şükran, akan tere selam ve saygı ile 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Kutlu Olsun.

# Dayanışmanın, iyiliğin, birliğin ve güzelliğin birleştiği 1 Mayıs’ta tüm işçi kardeşlerimizi kutluyoruz.

# En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. 1 Mayıs’ta bu helal kazanç üzerine kurulmuş en önemli gündür. Bu özel gününüzü kutluyorum.

# Özelde emekçilerimizin, genelde dünya emekçilerinin birlik mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs işçi bayramını kutluyorum.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.