10 Bin Kontenjanlık Özel Harekat Polisi Alımına Rekor Başvuru

2-14 Kasım tarihleri arasında başvuruları alınan özel harekat polisi alımına rekor sayıda başvuru alındı. İşte EGM tarafından yapılan duyuru.

Yayınlanma:
10 Bin Kontenjanlık Özel Harekat Polisi Alımına Rekor Başvuru

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından özel harekat polisi alımına yönelik bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Polis Akademisi tarafından, özel harekat polisi olarak yetiştirilmek üzere daha önceden duyurulan 10 bin kişilik kontenjana başvuruların 2-14 Kasım tarihleri arasında alındığı ve bu alıma rekor sayıda başvuru yapıldığı belirtildi.

2-14 Kasım tarihleri arasında internet üzerinden ön başvuru yapıp başvuru ücreti olan 75 Türk Lirasını ilgili bankaya yatıran adaylardan oluşan başvuru sayısı vatandaşları şaşırttı. Polis Akademisi tarafından 10 bin olarak belirlenen kontenjan sayısına, belirlenen başvuru tarihleri arasında toplamda 285 bin kişinin başvuruda bulunduğu açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, özel harekat polisi alımına yönelik gösterilen yoğun ilgi ile, vatandaşların Emniyet Teşkilatının yanında olduğunu bir kez daha gösterdiği vurgulanırken şu açıklamalara yer verildi:

"15 Temmuz gecesi, FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimine karşı hiç düşünmeden sokaklara dökülerek milli iradeyle seçilmiş meşru otoritenin emrinde görev yapan güvenlik güçlerimizle birlikte canları pahasına var gücüyle demokrasi mücadelesi veren Türk milleti gücünü bir kez daha tüm dünyaya göstermişti. Bu yoğun ilgiyle bizlerin moral ve motivasyonunu artırarak cesaretlendiren yüce milletimizin fedakar evlatlarına şükranlarımızı sunarız."

Geçtiğimiz ay yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında alınan karar ile KPSS şartının, geçtiğimiz haftalarda yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile de askerlik şartının kaldırılması sonucu başvuru sayısında rekor görüldü.

Özel harekat polisi duyurularından haberdar olmak için 5haber.com'u takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.