10 bin Özel Harekat Polisi Fiziki Yeterlilik Sınavı Esnasında İstenen Evraklar

Özel harekat polisi fiziki yeterlilik sınavı esnasında adayların yanlarında getirecekleri belgeler nelerdir? Adaylar belgeleri nasıl temin edecek? İşte detaylar.

Yayınlanma:
10 bin Özel Harekat Polisi Fiziki Yeterlilik Sınavı Esnasında İstenen Evraklar

Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere en az lise mezunu 10 bin özel harekat polisi alımı başvuru sonuçları açılandı. Yapılan açıklama ile yapılacak fiziki yeterlilik sınavı giriş belgeleri ve sınav tarihleri adaylara duyuruldu.

Başvuru sonuçlarının açıklanması sonrasında adayların en çok araştırdığı konulardan biri de fiziki yeterlilik sınavlarına götürülecek belgeler oldu. İşte özel harekat polisi alımına başvuran adayların fiziki yeterlilik sınavına götürmeleri gereken evraklar.

Polis Akademisi tarafından yapılan açıklama ile adaylar, fiziki sınava girecekleri sınav merkezini ve yeterlilik sınavına girecekleri tarih ile saati öğrendi. Polis Akademisi tarafından yapılan duyuruda ayrıca adayların Fiziki yeterlilik sınavına gelirken yanlarında getirmeleri gereken evraklar da açıklandı. Fiziki yeterlilik sınavına girecek olan adayların gelirken yanlarında aşağıda yazan evrakları hazır bir şekilde bulundurmaları gerekmektedir.

İstenen Evraklar

www.pa.edu.tr adresi üzerinden edinilecek evraklar,

# POMEM Giriş Sınavı Aday Başvuru Dilekçesi,

# POMEM Giriş Sınavı başvuru esnasında istenen evraklara ait form,

# Fiziki yeterlilik parkuruna katılıma engel hiç bir sağlık probleminin bulunmadığına dair sağlık raporu,

# Eğitim-Öğretim kurumlarına alınacak adaylar için sağlık durumu bilgi formu.

Adayların edinmesi gereken evraklar

# T.C. kimlik numarası yazılı beyanı, (“Aday Başvuru Dilekçesi”nin ilgili kısmına aday T.C. kimlik numarasının kendisinin olduğu belirtilecektir.)

# Lise, ön lisans, lisans diplomasının veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi,

# Son bir sene içerisinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf,

# Kendisi ve evli ise eşinin sabıka kaydı olmadığını ifade eden yazılı beyanı, (Başvuru Dilekçesinde belirtilecektir.)

# Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi, Yaş düzeltmesi yaptıran adaylardan kesinleşmiş mahkeme kararı veya aslı gibidir onaylı fotokopisi)

# Emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından, Personel Daire Başkanlığınca verilen şehitlik veya vazife malullük belgesinin Kurumca onaylı örneği,

# Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu.

Hatırlatma

Adaylar Başvuru ve Sınav Merkezlerine gelirken yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları, fiziki yeterlilik sınavı parkurunda giymek üzere spor kıyafeti ve spor ayakkabısı getirmeleri faydalarına olacaktır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.