10 Bin Polis Özel Harekat (PÖH) Alımı Sözlü Mülakat Sonuçları Neden Açıklanmıyor?

Özel harekat polisi alımı sözlü sınav sonucu ne zaman açıklanacak? PÖH sözlü sınav sonuçlarının açıklanması neden bu kadar gecikti? Yeni PÖH alımı için geri sayım başlarken, son alıma ait sonuçlar daha açıklanmadı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
10 Bin Polis Özel Harekat (PÖH) Alımı Sözlü Mülakat Sonuçları Neden Açıklanmıyor?

Polis Akademisi Başkanlığının 10 bin özel harekat polisi alımı başvuru sonuçlarını açıklaması için geçtiğimiz günlerde başlayan bekleyiş devam ediyor.

21 Temmuz'da başlayan OHAL kapsamında yayımlanan KHK'larla başvuru şartlarında değişiklikler yapılan polis özel harekat alımına yüz binlerce kişi başvuruda bulunmuştu. Özellikle sınav şartı, eğitim düzeyi ve askerlik şartının kaldırılması ile binlerce işsiz vatandaşa özel harekat polisi olma şansı doğmuştu.

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde alınan başvuruların ardından 286 bin adayın özel harekat polisi olmak için başvuruda bulunduğu açıklandı. Başvuruda bulunan adaylardan fiziki yeterlilik testlerini geçenler, sözlü sınava çağrıldı. Sınav merkezlerinde yapılan sözlü sınavlarda adayların bilgisi ölçüldü. Sözlü sınav süreci de geçtiğimiz hafta sona ermişti. Sözlü sınav sürecinin sona ermesi ile adaylar, özel harekat polisi alımı başvuru sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladı.

Ancak sonuçlar halen açıklanmadı. Sözlü sınava giren adayların bir an önce açıklanması için beklediği sonuçların ne zaman açıklanacağı konusunda henüz bir açıklama gelmedi.

Sözlü Sınav Tarihi Açıklaması da Gecikmişti

Fiziki yeterlilik testinin artından sözlü sınav tarihleri ve yeri için bekleyen adaylar, bu aşamada da beklemişti. Adayların bu uzun bekleyişinin sebebi ise kamuoyu ile paylaşıldı. PÖH alımlarında sınav şartının kaldırılması konusunu anayasa mahkemesine götüren Cumhuriyet Halk Partisi alımların KPSS puanı ile olması yönünde itiraz etmişti. Bu itiraz sonucu alım mahkeme sürecine takılmış ve sınav tarihleri gecikmenin ardından açıklanmıştı.

10 Bin PÖH alımı başvuru sonuçları açıklanır açıklanmaz haberdar olmak için 5haber'i sosyal ağlardan takip edin.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.