14 İl'de Okullar Kar Yağışı Nedeniyle Tatil Edildi (Okullar Kaç Gün Tatil?)

Türkiye genelinde etkisini gösteren kar yağışı, okulların tatil edilmesine neden oldu. İşte okulların tatil edildiği il ve ilçeler ile tatil aralıkları.

Yayınlanma:
14 İl'de Okullar Kar Yağışı Nedeniyle Tatil Edildi (Okullar Kaç Gün Tatil?)

Son dakika açıklaması İl Valiliklerinden geldi.

Valilikler tarafından yapılan açıklamada 14 İl genelinde ve bazı ilçelerde okulların tatil edildiği belirtildi. İşte okulların tatil edildiği 14 il ve ilçeleri.

Kahramanmaraş'ta Okullar Tatil

Öncki akşam başlayan kar yağışı Elbistan, Göksun, Ekinözü, Nurhak İlçeleri ile merkez ilçelerin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle Elbistan, Göksun ve Nurhak'ta tüm okullar, merkez Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde ise taşımalı eğitin yapılan okulların bugün tatil edildiği duyuruldu.

Yazgat'ta Taşımalı Eğitime Ara

Yozgat’ta, kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim sistemindeki okullarda eğitime bir gün ara verildi. Bir çok öğrenci tatil kararını okullarında öğrendi.

Yozgat’ta önceki gün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, akşam saatlerinde tipiye dönüştü. Tipi şeklinde devam eden kar yağışı nedeniyle Yozgat Valiliği dün saat 23.00 sıralarında taşımalı eğitim sistemine dahil okulların tatil olduğunu duyurdu. İl ve ilçe merkezlerinde ise okullarda eğitimin devam edeceği bildirildi. Şehir merkezinde öğrenciler hava aydınlanmadan okullarının yolunu tuttu. Ancak taşımalı sistemle zor şartlarda okullarına ulaşan öğrenciler, derse başlamadan ilk, orta ve lise dengi okulların tatil olduğu haberini aldılar.

Muş'ta Okullar Tatil

Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı belde ve köylerde okullar bir gün tatil edildi.

Muş Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Kar yağışı nedeniyle Muş merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde 14 Aralık Çarşamba günü Valiliğimiz krarıyla okullar (örgün Eğitim) bir gün tatil edilmiştir. İlçelerimiz ise Kaymakamlıklarınca değerlendirilecektir" denildi.

Kars'ta Tatil

Kars'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Kars genelinde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelerinde okullar 14 Aralık 2016 Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edildi. Eğtim-öğretim 15 Aralık Perşembe günü başlayacak.

Ağrı'da Tatil

Ağrı Doğu'da yolları kapanan bazı ilçelerde okullar tatil.

Kayseri'de Taşımalı Eğitime Ara

Kayseri'de kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle il genelinde taşımalı eğitim yapan tüm okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Kentte dün gece başlayan kar yağışı, gece yarısından itibibaren şiddetini artırarak devam etti. Kayseri'de bu sabah çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana gelirken, Talas, Kocasinan, Melikgazi, Tomarza, Pınarbaşı, Bünyan, Develi ve Yahyalı ilçelerinde kar kalınlığı 10 santime ulaştı. Valilik, il genelinde taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime bir gün ara verdi.

Bingöl'de Okullara Kar Engeli

Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Meteorolojik verilere göre yapılan değerlendirme sonucunda 14.12.2016 çarşamba günü bir gün süre ile ilk ve ortaöğretime ara verilmiştir" denildi.

Elazığ'ın 5 İlçesinde Okullar Tatil

Elazığ'da, Palu, Alacakaya, Arıcak ve Maden ilçeleri ile daha önce taşımalı eğitim veren okulların tatil edildiği açıklanan Karakoçan İlçesi'nde de tüm okullar tatil edildi. Ayrıca bu ilçelerde, engelli ile hamile kamu çalışanlarının da 1 gün idari izinli sayılacağı açıklandı.

Niğde'de Okulla Tatil

Niğde’de etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “Yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle okullar 14 Aralık 2016 Çarşamba günü Niğde il genelinde tatil edilmiştir” denildi.

Ordu'da Okullar Tatil

Ordu’nun yüksek kesimlerinde dün gece etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bazı ilçelerde eğitim-öğretime bugün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye ve Ulubey ilçelerinin tamamında, sahil kesimindeki Altınordu, Gülyalı, Fatsa ve Ünye ilçelerine bağlı 15 mahallede ise okulların bugün tatil olduğu belirtildi.

Bayburt ve Gümüşhane'de Okullar Tatil

Doğu Karadeniz’in yüksek kesiminde etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Bayburt ve Gümüşhane'de eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre Bayburt il genelinde okullar bir gün tatil edildi. Gümüşhane’de ise Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde tüm okullar, il merkezi ile Torul ve Kürtün ilçelerinde ise taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Bayburt ile Gümüşhane’nin Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Samsun'da Okullar Tatil

Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle Samsun'da da eğitim aksadı. Özellikle kar yağışının yoğun olduğu yüksek kesimlerdeki Asarcık ve Ladik ilçelerinin tamamında okullar bir gün tatil edildi. Kavak, Atakum, Tekkeköy ve Canik ilçelerinde ise taşımalı eğitim veren okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Erzurum'da Okullar Tatil

Erzurum Valiliği tarafından bu sabah yapılan açıklamada, "14 Aralık 2016 çarşamba günü Erzurum genelinde okul öncesi ilkokul ve liseler yoğun kar yağışı nedeniyle 1 (bir) gün süreyle tatil edildi. Ayrıca hamile ve engelliler de yine 1 (bir) gün süreyle idari izinli sayılacak" denildi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.