14 Kasım Piyasalarda Son Durum, Döviz Kuru ve Güncel Altın Fiyatları

ABD Başkanlık seçimlerinden sonra biranda yükselişe geçen altın fiyatları, bugün itibariyle düşmeye başladı. İşte piyasalarda son durum ve güncel altın v döviz kuru fiyatları.

Yayınlanma:
14 Kasım Piyasalarda Son Durum, Döviz Kuru ve Güncel Altın Fiyatları

Altın fiyatları ne kadar oldu? Altın fiyatları yükseldi mi? Altın fiyatlarında son durum nedir? soruları bugün sanal ortamda sıkça aranan konulardan biri oldu. İşte piyasalarda son durum ve altın fiyatları.

Amerika Birleşik Devletlerinde Başkanlığa Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın seçilmesi sonrasında, son günlerin en ciddi yükselişine geçen altın fiyatları, Amerikan Merkez Bankasının (FED) faiz artırımı sonrasnda sessizliğe gömüldü.

Piyasalarda haftanın ilk işlem günü olan Pazartesi gününde, işlemlerin başlamasının ardından altın fiyatlarında hızlı bir düşüş görüldü. Önceki hafta piyasalarda, normal satış rezervinin üzerinde bir satış gerçekleştiren çeyrek altın da bu düşüş karşısında yatay seyrini bozdu ve 217 TL'ye kadar geriledi.

Darbe girişimi sonrasında başlatılan 90 günlük OHAL kasamında altın ve dolar fiyatları normal seyrinden biraz yukarıda seyrini sürdürürken, yatırımcılar altın ve döviz karşısında temkinli davranışlarını sürdürüyorlar.

Altın Fiyatları

Yapılan son açıklamalar, Merkez Bankasının piyasalara döviz hamlesi sonrası toparlanma eğilimine geçen altın piyasasında ise son durum şu şekilde:

Kapalı çarşıda gram altın 129.64 Türk Lirasına alınırken, 129.65 TL' ye satışa sunulmaktadır.

Çeyrek altın ise 207 TL' ye alınırken, 121 TL' ye, yarım altın 414 TL'ye alınırken, 424 TL' ye, cumhuriyet altını 859 TL' ye alınırken, 872 TL' ye satılırken; altının onsu da bin 224 TL seviyesinde işlem görmektedir.

Döviz Fiyatları

Dövizde dolar rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Serbest piyasada dolar 3.29 TL seviyesinde işlem görürken, euro 3.54 TL'den işlem görmekte, İngiliz Sterlini de 4.11 TL'den işlem görmektedir.

5haber.com  | Ekonomi Servisi

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.