16 Kasım Güncel Altın Fiyatları ve Döviz Kuru

Son dönemlerde yaşanan politik gelişmeler ve Fed'in Aralık toplantısında faiz arttırım kararı alma olasılığı nedeniyle dolar ve altın fiyatları yükselişte. İşte piyasalarda son durum ve dolar ile altın fiyatları.

Yayınlanma:
16 Kasım Güncel Altın Fiyatları ve Döviz Kuru

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) tarafından yapılan son dakika açıklamalarında ve ön görülen raporlarda Aralık ayında gerçekleşecek olan toplantıda faiz arttırım kararının alınması olasılığının yüksek görünmesi ve iç il dış politik gerginliklerle dolar tarihi rekor düzeyi olan 3.30 TL'lik seviyeye yakın işlem görmeye başladı.

Piyasaların bu haftanın ilk işlem gününde normal seyrinde başlaması sonrasında gözler dolar fiyatına çevrilmişti ancak, düşmesi beklenen dolar, yükselişine hızla devam etti. Hafta başında 2.28 seviyesinde hareketini sürdüren dolan bugün 3.29 lira sınırında güne başladı. Piyasaların bugün açılmasının ardından ise bu değer 3.2920 seviyelerine kadar çıkarken; dolar ile birlikte euro da yükseliş trendini sürdürerek 3.53 - 3.54 lira seviyesine kadar yükseldi.

Geçtiğimiz hafta ABD'de gerçekleşen Başkanlık seçimleri sonrasında Trump'ın zaferi ile dolar, 3.30 seviyesine kadar gelirken, bu gelişmenin ardından, Merkez Bankasının döviz hamlesi ile biraz da olsa toparlanma belirtileri göstermişti.

ABD ekonomisine ilişkin verilerin güçlü gelmesi, Fed'den faiz artış beklentilerini de artırırken, dolara ilişkin öngörüler de yükseliyor. Uluslararası yatırı bankalarının 2016 sonu öngörüleri 3.30 - 3.40 lira aralığını gösterirken, 2017 öngörüleri de 3.65 liraya kadar çıktı.

Altın Fiyatları

Cumhuriyetçi Parti Başkanlık Adayı Donald Trump'ın Başkan seçilmesinin ardından dolar gibi yükselişe geçen altın fiyatları, Pazartesi gününden itibaren düşmeye başlamıştı. Ancak altın fiyatları da bugün tekrar yükselişe geçti. İşte piyasalarda son dakika altın fiyatları.

Altının gramı 130 TL seviyesinde işlem görürken, çeyrek altın 208 TL'ye alınıp 213 TL'ye satılmaktadır. Yarım altın 417 TL'ye alınırken 427 TL'ye satışa sunulmaktadır. Cumhuriyet altını ise 857 TL'ye alınmakta olup, 870 TL'ye satılmaktadır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.