2 Aydır Maaşlarını Alamayan 40 Taşeron İşçi İnşaat Sahasında Eylem Yaptı

Denizli'de devam eden inşaatta çalışan 40 taşeron işçi çalıştıkları inşaatın önünde eylem yaptı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
2 Aydır Maaşlarını Alamayan 40 Taşeron İşçi İnşaat Sahasında Eylem Yaptı

Gençlik be Spor Bakanlığı tarafından Denizli'de 5 milyon 600 bin liraya yaptırılan Çok Amaçlı Spor Salonu inşaatında çalışan 40 taşeron işçi, 2 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. İnşaat sahası bir araya gelen taşeron işçiler, inşaat atıklarını ateşe verdi.

Merkezefendi İlçesi Adalet Mahallesi'nde bulunan Adliye Sarayı üzerindeki Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yaptırdığı Çok Amaçlı Spor Kompleksi'nin inşaatında çalışan 40 taşeron işçi, 2 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle, inşaat atıklarını ateşe vererek eylem yaptı. İnşaattan duman yükseldiği gören vatandaşlar ise yangın şüphesiyle durumu, itfaiye ve polise bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerine işçiler, engel olarak alevleri söndürmelerini engelledi. Eylem yaptıklarını belirten işçiler, itfaiyenin müdahalesini engelledi.

Yiyecek ve Yemek Bulamıyoruz

İşçilerden Erdal Altıntaş, bakanlığın ihaleyi alan firmaya parayı ödediğini ancak parayı firmadan alan alt taşeron şirketin işçilerin parasını ödemediğini belirterek, "Biz burada bakanlığın yaptırdığı spor salonu inşaatında çalışıyoruz. Yaklaşık 40 kişi, 2.5 aydır parasını alamıyor. Taşeron firmaları arıyoruz ancak bugün, yarın diye bizi sürekli oyalıyorlar. Aramızda parasını alamadığı için evinin elektriği kesilen işçiler de var. Yiyecek yemek bulamıyoruz. Sesimizi duyurmak için inşaat atıklarını ateşe verdik. Taşeron firmalar kaçtı ortada hiçbir yetkili yok. 3 gündür iş bıraktık, evlerimizin kiralarını bile ödeyemedik. Bakanlığın bu işe el koymasını istiyoruz. Mağduriyetimiz giderilsin" dedi.

Polis ekipleri işçileri yangının söndürülmesi konusunda ikna etti. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü. İşçiler ise bir süre sonra eylemi sonlandırdı.

Taşeron haberlerinden, son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Denizli

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.