2010 KPSS Soruşturmasında Flaş Gelişme: 105 Asker Eşinden 74'ü Gözaltında

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2010 KPSS soruşturmasında flaş bir gelişme yaşandı. Başsavcılık tarafından verilen talimatla 2010 KPSS sorularını sızdırdıkları belirtilen 105 asker eşi hakkında gözaltı kararı verildi. Düzenlenen operasyonlarda 74 kişi gözaltına alındı İşte detaylar ve alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
2010 KPSS Soruşturmasında Flaş Gelişme: 105 Asker Eşinden 74'ü Gözaltında

Son dakika açıklaması Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından geldi. Yapılan açıklamada 2010 KPSS soruşturmasında yeni gözaltıların olduğu belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2010 yılındaki KPSS öncesinde soruların çalınmasıyla ilgili olarak yapılan 10'uncu aşama operasyonlarında, 15 Temmuz darbe girişiminde aktif olarak yer aldıkları ve FETÖ mensubu oldukları tespit edilen 105 asker eşi hakkında gözaltı kararı verdi. Ankara merkezli operasyonun, 31 ilde devam ettiği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yücel Erkman'ın talimatı üzerine Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, gözaltı işlemlerini yerine getirirken, şüpheliler arasında; araştırma görevlisi, öğretmen, sosyolog, danışman, bilgisayar işletmeni olarak kamu kadrosunda çalışan memurların bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerden 2'sinin eşinin albay, 14'ünün yarbay, 40'ının binbaşı, 40'ının yüzbaşı ve 4'ünün üsteğmen gibi rütbelerde yer aldıklarının tespit edildiği bildirildi.

Bylock Şüphelileri Gözaltında

Şüpheliler arasında; eşlerinin FETÖ'ye himmet para transferleri bulunanlar, FETÖ tepe yönetimiyle irtibatı bulunanlar, Bank Asya'da para artışı hareketi olanlar ve Bylock kullananlar olduğu da belirtildi. Dosya kapsamına göre, şüphelilerin Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri Sınavına ait soruları, sınavdan önce elde ettiklerine dair kuvvetli deliller bulundu. Soruşturma kapsamında; Ankara'da 29, İstanbul'da 21, İzmir'de 5 kişi olmak üzere Türkiye genelinde 31 ilde operasyon yapıldığı öğrenildi.

74 Gözaltı

Ankara merkezli 31 ilde devam eden ve 105 asker eşi hakkında gözaltı kararı verilen 2010 KPSS operasyonu kapsamında, 74 kişi gözaltına alındı

Sn dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, politika haberlerinden, sıcak gelişmelerden, terör soruşturması haberlerinden, kpss haberlerinden, kamu haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.