2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı başlıyor

2016- 2017 yılı eğitim öğretim dönemi başlıyor. 19 Eylül 2016 tarihinden itibaren ders zili çalacak. Ders Zili Saat Kaçta Çalacak? detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı başlıyor

3 aylık yaz tatilinin ardından milyonlarca öğrenci yeni eğitim öğretim yılının açılışını sabırsızlıkla ve heyecanla beklemeye başlamıştı. Hasret sona eriyor ve 19 Eylül (yarın) günü ders zili 2016-2017 Eğitim-Öğretim sezonu için ilk kez çalacak. Tüm öğrenciler tarafından sabırsızlıkla beklenen yeni sezon için hazırlıklar neredeyse tamamlandı ve artık ilk ders zili beklenmeye başlandı.

Okulların açılması ile birlikte 2016-2017 Eğitim-Öğretim sezonu açılışı yapılacak ve milyonlarca öğrenci sınıflarındaki yerlerini alacak. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni eğitim öğretim sezonu için bir mesaj yayımlandı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yayımlanan yeni dönem mesajında yeni nesillerin yetiştirilmesinin önemine değinildi. Yeni nesillerin yetiştirilmesinin geleceği ve medeniyeti inşa etme anlamına geldiğinin belirtildiği açıklamada çocukların günümüz ve çağımız gereklerine uygun bir şekilde yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklamada öte yandan fırsat eşitliğine dikkatler çekildi. Tüm öğrencilerin aynı şartlarda ve aynı muamele ile yetiştirilmesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada bu konu hakkında Bakanlık olarak tüm şartların seferber edildiği ve çalışmaların son sürat devam ettiği belirtildi.

Aydınlık Türkiye, mutlu yarınlar, bilinçli ve nitelikli bireylerin yetiştirilmesinin öneminden bahsedilen konuşmada kaliteli eğitim için tüm imkanların seferber edildiğinin altı çizildi.

Ders Zili Saat Kaçta Çalacak?

Yarın açılacak olan okullara ilk kez başlayacak öğrenciler ve velileri büyük bir heyecan kapladı. İlk kez okula başlayacak olan binlerce öğrencinin velileri ise okulların saat kaçta açılacağını merak etmeye başladı. İşte sorunun cevabı; ikili öğretim yapacak olan eğitim kurumlarında sabahçıların ders zili saat 7.30’da; öğleciler için ise 12.20’de çalacak. Tekli eğitim yapan okullarda ise ders zili saat 8.20’de çalacak.

Gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.