2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni Beştepe'de Yapıldı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Beştepe'de düzenlenen 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni Beştepe'de Yapıldı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılının açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Yekta Saraç, yükseköğretim kurumları olarak, eğitim ve öğretimlere, araştırmalara, üretmeye ve gerek üniversite öğrencisi olsun, gerek yüksek lisans öğrencisi olsun, YÖK olarak tüm güçleri ve imkanları ile onların arkasında durulacağının altını çizdi. Ülkemizin içinde olduğu bu zor dönemden kurum ve öğrencilerimizin hayatlarının sekteye uğramaması için, kurum olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten Saraç, sürecin sağlıklı ilerlemesi içinde ellerinden geleni yaptıklarını ve yapacaklarını belirtti.

2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılının herkese hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Başkan Saraç, bugünün Yükseköğretim tarihinde müstesna bir gün olduğunu da belirtti. Yükseköğretim Akademik Yılı açılışının ilk defa kurum dışı bir yerde yapıldığının da altını çizen YÖK Başkanı Saraç, açılışın ulusal boyutlara taşındığını ve Sayın Cumhurbaşkanı ile devlet erkanının katılımı ile gerçekleştiğini de belirtti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, tüm millet olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bu günlerde, ülkenin, halkın ve tüm devletin dirliği ve birliğinin sembolü haline gelen Külliye'de bu açılış töreninin gerçekleştirilmesi, kurumları adına tarihi bir gün olduğunun da altını çizdi. Bu açılış törenin Yeni YÖK'e daha da güç kazandırdığını da belirten Başkan Saraç, açılış töreninde emeği geçen herkese ve devlet erkanına en içten teşekkürlerini iletti.

Başkan Saraç, Yeni YÖK olarak kaliteli eğitim ve istihdamı ilk maddeleri haline getirdiklerini belirtirken, üniversitelerin sağlıklı ve dengeli bir şekilde gelişmesi için ellerinden geleceğini yapacaklarını da söyledi. Üniversitelerin bulunduğu bölgedeki gelişmeler içinde bir rolleri olması gerektiğini belirten Başkan Saraç, üniversitelerin bulundukları bölgelere, ürettikleri fikirlerle sürekli olarak katkıda bulunması gerektiğinin altını çizdi. Bu projelerin hayata geçmesi içinde istihdam ve eğitimlerin sürekli olarak artacağını belirten Saraç, bin araştırma görevlisine kadro için ilana çıkacaklarını belirtti.

5haber.com  | Beştepe

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.