2016 Bitti Taşerona Kadro Yasası Bitmedi-Taşeron İşçiler 2017'de Umduğu Bulacak Mı?

2016 yılı başında yapılan açıklamalar ile taşeron işçiye kadro verilmesini öngören çalışmaların bitmek üzere olduğu belirtilmişti. Ancak 2016 yılı sona erdi ve taşerona kadro verilmesini öngören yasa Meclise halen gelmedi. Peki 2016'da umduğunu bulamayan taşeron işçiler, 2017'de kadroya geçecek mi?

Yayınlanma:
2016 Bitti Taşerona Kadro Yasası Bitmedi-Taşeron İşçiler 2017'de Umduğu Bulacak Mı?

2016 yılıa kadro umudu ile giren taşeron işçiler, umduğunu bu yıl da alamadı.

2015 yılı Kasım seçimlerinde dönemin AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kadro müjdesi ile umutlanan taşeron işçiler, 2016 yılına kadro ümidi ile başlamışlardı. 2016 yılı boyunca yapılan açıklamalarda ha bitti ha bitecek denilen taşeron işçilere kadro meselesinde 2016 yılı bitti kadro meselesi halen çözülemedi.

720 binden fazla taşeron işçi ve bu işçileri aileleri, yıllardan beri süre gelen taşeron meselesinin artık çözülmesini ve taşeron adı altında köleliği tarihe karışmasını istiyor.

Haziran-Temmuz Dönemi Çalışmaları

2016 yılı içerisinde taşeron meselesinin en çok gündeme geldiği dönemde çalışmalar da hızlandırılmış ve bazı kurumlarda taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine başlanmıştı. Ancak 15 Temmuz gecesi gerçekleşen hain saldırı sonrası konu gündemde eski yerini alamamıştı. Bu süreçte taşeron işçilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir açıklama gelmiş kamudaki terör temizliğinin ardından taşeron işçi meselesinin meclis gündemine geleceği ve beklenen kadronun verileceği açıklanmıştı.

Taşeron İşçilerin Bekleyişi Sürüyor

Bu açıklamaların yanı sıra Başbakan Yardımcıları ve Bakanlar da taşeron meselesinin görüşüldüğü, çalışmaların devam ettiği ve beklenen kadro müjdesinin yakında verileceğini açıklamıştı.

2016'ya Umutlu Giren İşçiler, 2017'de de Aynı Senaryo Mu Bekliyor?

2015 Kasım dönemi seçimleri vaadi ve daha sonrasında yapılan açıklamalar ile 2016 yılında kadro verilmesine umutla bakan taşeron işçiler, bu yıl içerisinde kadrolarını alamadı. Yine Bakanlardan gelen son açıklamalar, çalışmaların devam ettiği ve yakın zamanda kadronun verileceği yönünde. Peki 2017 yılında verilen kadro sözü yerine getirilecek mi? Yoksa kadro bekleyen taşeron işçinin umutları başka bahara mı kalacak? Hep beraber soruların yanıtlarını bekleyip gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Bizde 5haber.com olarak yetkili mercilere taşeron işçilerin sesini duyurma adına yaptığımız çağrıyı yineliyor ve 'Sözünü verdiğiniz kadroyu taşeron işçilere verin diyoruz'

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız2
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.