2016 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Sonuçları Gece 02.15'te Açıklandı

ÖSYM, 2016 Dikey Geçiş Sınavı (2016 DGS) sonuçlarını önceki gece saat 02.15'te açıkladı. İşte sınav sonuçları.

Yayınlanma:
2016 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Sonuçları Gece 02.15'te Açıklandı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 21 Ağustos 2016 tarihinde yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na ait sonuçlar açıklandı.

Uzun bir süredir sabırsızlıkla açıklanması beklenen sınavların sonuçları "sonuc.osym.gov.tr" adresi üzerinden öğrenebilecek. ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili yapılan açıklamada ise; sınav sonuçlarının açıklanmasının gecikmesinin, sınav kitapçıklarında biriken silgi tozları olduğu ve bu tozların optik okuyucularda bir takım sıkıntılara yol açtığı belirtildi. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ise binlerce öğrenci yerleştirme esas puanlarını öğrendi.

Meslek yüksek okulları ve ön lisans mezunu öğrencilerin, lisans eğitime geçmesi adına geçtiğimiz ay gerçekleştirilen sınava binlerce aday katıldı. Temmuz ayının sonunda yapılması planlanan sınav, 15 Temmuz gecesi meydana gelen darbe girişimi sonrasında ertelendi ve sınavın 21 Ağustos tarihinde yapılacağı belirtildi.

Sınav öncesinde ve sınavın sonrasında tüm bilgilere 5haber.com adresi üzerinden ulaşan adaylar, sınav sonuçlarına da "sonuc.osym.gov.tr" adresi üzerinden ulaşabilirler.

Sınava başvuruda bulunan aday sayısı 326 bin olarak açıklandı. Ancak 36 binin üzerinde aday, 21 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen sınava katılamadı.

DGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

Lisans eğitime geçme adına sınava giren binlerce aday, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemini beklemeye başladı. Tercih dönemini sabırsızlıkla bekleyen adaylar için ÖSYM tarafından henüz net bir açıklama yapılmadı. DGS kapsamında tercih yapacak olan adaylar, tercih işlemleri ile ilgili bilgilere 5haber.com adresi üzerinden ya da www.osym.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilirler.

Öte yandan sınava giren adaylar, sınav ile ilgili sayısal verilere "http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/DGS/SayisalBilgiler24092016.pdf" bağlantısı üzerinden ulaşabilirler.

Sınav haberlerinden, ösym haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.