2016 KPSS Ortaöğretim Genel Kültür Testi Aday Yorumları, Sınav Soru ve Cevapları

2016 KPSS ortaöğretim sınavı sona erdi. Milyonlarca adayın katılı ile gerçekleşen sınavın ardından adaylar, sınav soru ve cevaplarını araştırmaya başladı. İşte KPSS genel kültür testi hakkında aday yorumları.

Yayınlanma:
2016 KPSS Ortaöğretim Genel Kültür Testi Aday Yorumları, Sınav Soru ve Cevapları

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek ve tarihinin en fazla katılımı ile tek oturum üzerinden rekor katılımla yapılan 2016 KPSS Ortamğretim sınavı sona erdi. Sınavın tamamlanmasının ardından binlerce aday, sınavda çıkan soruların cevaplarını araştırmaya başladı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen ve lise mezunu adayların katılımı ile gerçekleşen 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim (2016 KPSS - lise düzeyi) düzeyi oturumu Türkiye genelinde saatler 10.00'u gösterdiği anda başladı ve adaylara sınav süresi olarak 120 dakika tanındı. Düzenlenen sınava Türkiye genelinde 3 milyon 500 bin civarı aday başvuruda bulunmuştu. Rekor katılımla ve tek oturum üzerinden yapılan KPSS Ortaöğretim sınavı saat 12.00' da tamamlandı.

Sınavın tamamlanmasının ardından ise sınava giren milyonlarca aday, sınavda çıkan soruların cevaplarını araştırmaya başladı. Bu kapsamda ise adaylar ÖSYM'nin sınav soru ve cevap kitapçıklarını yayımlamasını beklemeden kendi aralarında soruların cevapları tartışmaya başladı.

Düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavında, lise mezunu 3 milyon 500 bine yakın adaya genel yetenek ve genel kültür testlerinden toplamda 120 soru soruldu. Bu testlerden genel kültür kısmında adaylara, tarih testinden 27, coğrafyadan 18, vatandaşlıktan 9 ve Güncel Konulardan 6  olmak üzere toplamda 60 soru yönlendirildi.

Sınava giren adaylar, Tarih sorularının bilgiye dayalı olduğunu ve bu kısımda zorlandıklarını söylerken, coğrafyada da soruların uzun olduğunu ve bu testte çok zaman kaybettiklerini belirtti.

Sizde KPSS ortaöğretim sınavında kafanızı karıştıran ve cevabını merak ettiğiniz soruları aşağıda yer alan yorum kısmından diğer adaylarla paylaşabilir, soruları kendi aranızda tartışabilirsiniz.

ÖSYM duyurularından, Sınav haberlerinden, kpss haberlerinden ve sınav sonuçlarından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.