2016 Paralimpik Yaz Oyunları Nerede Yapıldı? (KPSS Sorusu)

Bugün düzenlenen KPSS'de adaylara 2016 Eylül'ünde yapılan Paralimpik olimpiyatlarının nerede gerçekleştirildiği sorusu soruldu. İşte Paralimpik Olimpiyatlarının düzenlendiği yer.

Yayınlanma:
2016 Paralimpik Yaz Oyunları Nerede Yapıldı? (KPSS Sorusu)

Bugün gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda adaylara Paralimpik Olimpiyalarının nerede düzenlendiği sorusu soruldu. Sınavdan çıkan milyonlarca aday ise bu sorunun doğru cevabını araştırmaya başladı. İşte 2016 Eylül ayında gerçekleşen Paralimpik Olimpiyatlarının düzenlendiği yer.

2016 Paralimpik Yaz Oyunları Portekizce tanımıyla Jogos Paralímpicos de Verão, 7 Eylül-18 Eylül 2016 tarihleri arasında, Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından Rio de Janeiro, Brezilya'da,engelli sporcular için düzenlendi. 15.Paralimpik Yaz Oyunları, uluslararası bir spor organizasyonudur . Oyunlar ilk kez bir Latin Amerika ve Güney Amerika şehrinde, ilk kez Portekizce konuşan bir ülkede, ikinci kez Güney Yarımküre'de yer alan bir şehir ve ülkede düzenlenmiş oldu. Kano ve paratriathlon ilk kez bu oyunlarda Paralimpik programında yer aldı.

Uluslararası Paralimpik Komitesi ileUluslararası Olimpiyat Komitesi arasındaki resmi bir anlaşma yaparak 2016 Yaz Olimpiyatları için ev sahibi olacak ülke 2016 Parallimpik Yaz Oyunları'na da ev sahipliği de yapacaktı. 2 Ekim 2009'da Kopenhag'ta yapılan 121. IOC Oturumu üçüncü ve son tur oylama sırasında  Rio de Janeiro 2016 Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Yaz Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hak kazandı.

Sınava giren milyonlarca aday, soruyu genellikle Yaz olimpiyatları ile karıştırdıklarını belirtirken, yaz olimpiyatları ile Paralimpipk olimpiyatların aynı yerde yapılması adayları çelişkiden kurtardı ve ekstradan puan almalarını sağladı.

Gündem haberlerinden, eğitim haberlerinden, ösym haberlerinden, sınav duyurularından, kamu haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.