2016/2 Tercihleri Başladı (Tercih Tarihleri, En Fazla Kaç Tercih Yapılır, Tercih Ücreti Var mı?)

Milyonlarca memur adayının sabırsızlıkla beklediği 2016/2 merkezi atama tercihleri alınmaya başladı. İşte ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzu, ve tercih işlemleri hakkında bilinmesi gerekenler.

Yayınlanma:
2016/2 Tercihleri Başladı (Tercih Tarihleri, En Fazla Kaç Tercih Yapılır, Tercih Ücreti Var mı?)

Milyonlarca memur adayının sabırsızlıkla beklediği merkezi atama kılavuzu yayımlandı. Kılavuzun yayımlanması ile birlikte atama tercih başvuruları da başlamış oldu. İşte 2016/2 merkezi atama hakkında bilinmesi gerekenler.

Tercih Tarihleri

ÖSYM tarafından yayımlanan 2016/2 merkezi atama kılavuzuna göre tercihler 21 Aralık Salı günü başlayacak olup, 30 Aralık Cuma günü saat 23.59' a kadar alınacaktır.

En Fazla Kaç Tercih Yapabilirim?

ÖSYM tarafından yayımlanan 2016/2 kılavuzunda adaylar için ercih hakkı 30 olarak belirlenmiştir. Öte yandan adayların tercihlerini yapmadan önce nitelik kodlarına ayrıntılı şekilde bakmalı ve eğitim durumu, sağlık durumu vb. gibi niteliklerine uygun kadrolara tercih vermelidir.

Tercihler Nasıl Yapılır?

2016/2 kapsamında tercih yapacak memur adayları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinde bulunan tercihler butonunu tıklayıp KPSS 2016/2 Tercih İşlemleri bölümüne girerek aday bilgileri ile karşılarına çıkan panelde tercihlerini yapabilecekler.

Tercih Ücreti Var Mı?

ÖSYM'nin son yıllarda getirdiği yeni sistem olan tercih ücreti uygulaması, merkezi sınavlardan sonra yapılacak olan ilk atama döneminde adaylardan alınmayacaktır. 2016/2 kapsamında tercih yapacak adaylardan tercih ücreti alınmayacaktır.

Atamalar'da Hangi Puanlar Esas Alınacaktır?

Merkezi atamalar kapsmaında tercih yapacak adayların, 22 Mayıs 2016, 16 Ekim 2016 ve 20 Kasım 2016 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2016-KPSS Lisans ve 2016-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanları esas alınacaktır.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda sonuçların ne zaman açıklanacağı ile ilgili bir bilgi yer almamakla birlikte açılan kadroların az olması sebebiyle sonuçlarında kısa süre içinde açıklanması bekleniyor.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.