2017 Dikey Geçiş Sınavı ne zaman, DGS başvuruları ne zaman başlayacak, DGS'yi kimler girebilir?

2017 DGS başvuruları ne zaman? 2017 yılı Dikey Geçiş Sınavı için başvurular ne zaman başlayacak? DGS'ye kimler başvurabilir? İşte DGS hakkında son bilgiler ve 217 DGS sınavının başvuru detayları

Yayınlanma:
2017 Dikey Geçiş Sınavı ne zaman, DGS başvuruları ne zaman başlayacak, DGS'yi kimler girebilir?

2017 Dikey Geçiş Sınavı için geri sayım devam ediyor. ÖSYM tarafından her yıl düzenlenen ve ön lisans mezunlarının lisans eğitime geçişi adına yapılan DGS, için sabırsız bekleyiş devam ediyor. İşte 2017 DGS hakkında son bilgiler.

DGS Ne Zaman?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan 2017 sınav takviminde DGS'nin ne zaman yapılacağı açıklandı. 2017 yılı Dikey Geçiş Sınavı, 23 Temmuz Pazar günü Türkiye genelinde tek oturum üzerinden gerçekleştirilecektir.

DGS Başvuruları Ne Zaman?

23 Temmuz günü yapılacak olan 2017 Dikey Geçiş Sınavı için başvurular 24 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında alınacaktır.

Sınav Sonucu Ne Zaman Açıklanacak?

2017 DGS sınavına ait sonuçlar ÖSYM tarafından 29 Ağustos günü açıklanacak.

DGS Başvuru Detayları

ÖSYM tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda DGS'ye başvuru şartları şu şekilde verildi:

"Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler. Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılır. Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar."

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.