2017 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?-ÖSYM Duyurusu

Milyonlarca adayın katılımı ile gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? KOSS sonuçlarına nereden ulaşabilirim? İşte detaylar.

Yayınlanma:
2017 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?-ÖSYM Duyurusu

21 Mayıs günü Türkiye genelinde milyonlarca kişinin memur olma için girdiği KPSS A grubu sınavları bugün sona erdi. Bugün gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavlarının sona ermesinin ardından adaylar, sınav sonucunun açıklanacağı tarihi araştırmaya başladı. Peki KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 21 Mayıs Pazar günü sabah saat 10.00'da ve öğleden sonra saat 14.30'da yapıldı. Bugün gerçekleştirilenler ile KPSS'nin ilk günkü iki oturumlarının sona ermesinin ardından KPSS, 27 Mayıs Cumartesi ve 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek üç oturumla yapılacak alan sınavlarıyla devam edecek.

Kalan Sınavlar Saat Kaçta Başlayacak?

27 Mayıs Cumartesi günü sabah 10.00'u gösterdiğinde başlayacak olan sınavda adaylara kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkilerinden 40'ar soru soru yönlendirilecek ve her bir test için adaylara 50'şer dakika süre tanınacak.

Öğleden sonra 14.30'da başlayacak oturumda adaylara hukuk, iktisat, maliye derslerinden 40'ar soru sorularak, her bir dersin sınavının 50 dakikada cevaplandırılması istenecek.

Pazar günü sabah oturumunda ise adaylara işletme, muhasebe ve istatistikten 40'ar soru yöneltilecek.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

21-27-28 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavlarına ait sonuçlar 16 Haziran 2017 Cuma günü adaylara duyurulacak. Sınav sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, eğitim haberlerinden ve daha fazlasından anın haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.