2017 Nevruz Bayramı Ne Zaman? (Nevruz Ne Zaman , Nevruzda Okullar Tatil mi?)

2017 yılı nevruz Bayramı ne zaman? Nevruz Bayramı hangi güne denk geliyor? Nevruz bayramında okullar tatil mi? İşte 2017 nevruz bayramı hakkında bilgi.

Yayınlanma:
2017 Nevruz Bayramı Ne Zaman? (Nevruz Ne Zaman , Nevruzda Okullar Tatil mi?)

Binlerce vatandaşın merakla beklediği Nevruz Bayramına kısa bir süre kala internet üzerinde en çok aranan kelimelerden biri, Nevruz'un ne zaman olduğu. Peki Nevruz Bayramı ne zaman? Nevruz Bayramı hangi güne denk geliyor? Nevruz Bayramının olduğu gün okullar tatil olacak mı? İşte 2017 yılı nevruz bayramı hakkında bilgiler.

2017 yılında Nevruz Bayramı 21 Mart Salı gününe denk gelmektedir. Her yıl Mart ayının 3. haftasında kutlanan Nevruz Bayramı, birçok kültürde bilinir ve düzenlenen büyük etkinliklerle kutlanır.

Yazılı olarak ilk kez 2. yüzyılda Pers kaynaklarında geçen Nevruz Bayramı, İran ve Bahai takvimlerine göre yılın ilk gününü temsil eder. İslami bir kökeni olayan Nevruz Bayramı, günümüz İran toplupumda her yıl kutlanmaktadır. Nevruz Zerdüştlük ve Bahailer için kutsal bir gündür. Kürtlerde ve İranlılarda Nevruz Bayramının Demirci Kawa Efsanesine dayandığı söylenir.

BM'de Kabul Gördü

2010'da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 3000 yıldan beri kutlanmakta olan Pers kökenli bu şenliği, Dünya Nevruz Bayramı ilan etmişti. 28 Eylül - 2 Ekim 2009 arasında Abu Dhabi'de hükümetler arası toplanan Birleşmiş Milletler Manevi Kültür Mirası Koruma Kurulu, nevruzu Dünya Manevi Kültür Mirası Listesi 'ne dahil etmiştir. 2010'dan başlayarak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 21 Mart'ı "Dünya Nevruz Bayramı" olarak kabul etmektedir.

Nevruz Bayramı Tatil mi?

21 Mart Salı günü Nevruz Bayramı nedeniyle okulların tatil olup olamayacağı yönünde henüz bir açıklama gelmedi. Konu ile ilgili resmi kaynaklardan bir açıklama gelir gelmez haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.