2017 yılı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru kılavuzu yayımlandı

ÖSYM'den yapılan son dakika açıklamasında 2017 yılı DGS başvuru kılavuzunun yayımlandığı belirtildi. İşte yayımlanan 2017 DGS başvuru kılavuzu ve tüm detaylar

Yayınlanma:
2017 yılı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru kılavuzu yayımlandı

2017 yılı Dikey Geçiş sınavı başvuruları başladı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2017 yılı Dikey Geçiş Sınavı başvuru kılavuzu yayımlandı.

Yapılan açıklamada 2017 yılı DGS başvurularının 24 Mayıs ile 1 Haziran tarihleri arasında alınacağı belirtilirken başvuru ücretinin yatırılması için son tarihin 2 Haziran olduğu belirtildi.

Başvuru Ücreti Ne Kadar?

ÖSYM tarafından yayımlanan 2017 DGS başvuru kılavuzunda başvuru ücretinin 90 Türk Lirası olduğu belirtildi. Sınava geç başvuru yapacak adaylar için ise başvuru ücreti 135 lira olarak açıklandı.

Başvuru Şartları

# Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

# Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.

# Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılır.

# Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya

alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

2017 DGS Başvuru Kılavuzuna Ulaşmak için Lütfen TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.