2017/5 Tercih Kılauvuzu Yayımlandı (Başvuru şartları, genel bilgiler, tablolar, tercih ücreti)

Beklenen açıklama geldi ve Sağlık Bakanlığı 12500 personel alımı tercih kılavuzu yayımlandı. İşte yayımlanan kılavuzun detayları.

Yayınlanma:
2017/5 Tercih Kılauvuzu Yayımlandı (Başvuru şartları, genel bilgiler, tablolar, tercih ücreti)

ÖSYM'den son dakika açıklaması yapıldı ve 2017/5 tercih işlemlerinin alınmaya başlandığı belirtildi.

ÖSYM'den yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere sözleşmeli pozisyonlara sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır.Adaylar tercihlerini 7-13 Haziran 2017 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri,13 Haziran 2017 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir.

Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2017/5 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre,saat 15:00'den itibaren internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir."

Tercih Başvuru Ücreti

İlgili alıma başvuruda bulunacak adayların tercih ücreti olan 15 TL'yi tercihlerini tamamladıktan sonra 14 Haziran mesai bitimine kadar anlaşmalı bankalara yatırması gerekmektedir.

Tercih Yapması Engellenenler

Ortaöğretim düzeyinde sınava başvuran ancak, sınava başvurduğu dönemde lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir lisans programından mezun olan adaylar),

# Ortaöğretim düzeyinde sınava başvuran ancak, sınava başvurduğu dönemde ön lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (24 Ağustos 2016 tarihi ve öncesinde bir ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar),

# Ön lisans düzeyinde sınava başvuran ancak, sınava başvurduğu dönemde lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir lisans programından mezun olan adaylar) tercih yapmaları sistem tarafından engellenmiştir.

Tercih Süresi

Yayınlanan başvuru kılavuzunda tercih tarihleri ile ilgili, "Adaylar tercihlerini, 7-13 Haziran 2017 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 13 Haziran 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır." ifadelerine yer verildi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.