2017'nin ilk 6 ayı sona erdi taşerona kadro hala verilmedi (Taşerona kadroda son durum)

Taşeron işçilere kadro ne zaman verilecek? 2017'nin ilk 6 ayı sona erdi ancak, 2017'de verilecek denilen taşerona kadro halen verilmedi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
2017'nin ilk 6 ayı sona erdi taşerona kadro hala verilmedi (Taşerona kadroda son durum)

2017 yılının ilk 6 aylık dönemi sona erdi. İlk 6 aylık dönem sona erdi ancak taşeron işçilerin kadro bekleyişleri devam ediyor.

Kadro bekleyen taşeron işçilere, 1 Kasım seçimleri öncesinde dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'ndan vaad gelmiş ve tüm taşeron işçilerin kadroya alınacağı belirtilmişti. Davutoğlu'nun bu açıklamasının ardından ümitlenen taşeron işçilerin kadro bekleyişleri 2 yıla yakın süredir devam ediyor.

Kadro bekleyişi 2 yıla yakın süredir devam ediyor ancak bu konuda henüz ümit verici açıklamalar geçtiğimiz gün gelmeye başladı. Hizmet İş Sendikası Başkanı, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada taşerona kadro konusunda yapılan çalışmalarda sona gelindiği vurgulandı.

Çalışmalar Ne Zaman Sona Erecek?

Çalışmaların Bakanlar Kuruluna getirilerek son şeklin verilmesi ve üzerinde durulan 2 formülün teke indirilerek çalışmaların sona erdirilmesi bekleniyor.

Çalışmaların Bakanlar Kuruluna ne zaman geleceği henüz belli değil. Ancak taşeron işçilerin sabırsız bekleyişinin artık sona ermesi ve kadro çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor.

Kamu Çalışma Reformu Bir An Önce Hayata Geçirilmeli

Kamu çalışma reformu kapsamında değerlendirilecek taşerona kadro meselesinin, bu kapsamda ilk olarak değerlendirileceği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açıklanmıştı. Artık bu açıklamaların yerini icraatların alması gerekiyor.

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler için lütfen tıklayın

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.