21. Dönem PÖH Alımı Sınavsız ve En Az Lise Mezunu mu Olacak? Bakan Mesajı Verdi

Yeni dönem PÖH alımlarında başvuru şartları neler olacak? Başvuru şartları geçtiğimiz dönemdeki gibi sınavsız ve en az lise mezunu mu olacak? İşte yeni dönem PÖH alımı ile ilgili son bilgiler.

Yayınlanma:
21. Dönem PÖH Alımı Sınavsız ve En Az Lise Mezunu mu Olacak? Bakan Mesajı Verdi

Yüz binlerce aday, yeni dönem polis özel harekat alımlarını bekliyor. Peki yeni dönem PÖH alımları ne zaman olacak? Yeni dönem PÖH alımları başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilecek? Alımlar ne zaman olacak? İşte detaylar.

Geçtiğimiz yıl yapılan özel hareket polisi alımının ardından binlerce aday, yeni dönem PÖH alımlarını bekledi. Sınavsız ve lise düzeyinden yapılan özel harekat polisi alımlarına 284 binden fazla aday başvuru yapmış ve bu adaylar arasından fiziki yeterlilik ile sözlü mülakatları geçen 10 bin asil aday, özel harekat polisi olmaya hak kazanmıştı.

Ancak mülakatlardan elenen ve yeni dönem alımlarını bekleyen yüz binlerce aday, yeni dönem polis özel harekat alımları için beklemeye başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nisan ayında yaptığı açıklamada yeni dönemde 10 bin polis özel harekat ve 7 bin 500 jandarma özel harekat alımı yapılacağını belirtmişti. Ancak bu açıklamanın ardından ilan halen yayımlanmadı. Adayların sabırsız bekleyişinin ne zaman sona ereceği ise belli değil. Ancak yeni dönem alımlarının kısa süre içinde yapılması bekleniyor.

Başvuru Şartları Neler Olacak?

Geçtiğimiz gün bir programda açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmasında geçtiğimiz yıl yapılan PÖH alımlarına değinmiş ve başvuru sayısının 280 binden fazla olduğuna işaret etmişti. Bu açıklama ile yeni dönem polis alımlarının da geçtiğimiz yıl yapılan polis alımındaki başvuru şartlarının uygulanması bekleniyor. Bu şekilde alım yapılacak sayıda yeterli liyakate ulaşılacaktır.

Arzu Erdem'in PÖH Alımı Başvuru Şartları Açıklaması

Yeni dönem PÖH alımları ile ilgili geçtiğimiz gün açıklamalarda bulunan MHP'li Arzu Erdem şu ifadeleri kullandı:

"Polis Özel Harekat Alımıyla alakalı MHP olarak biz bir takım adımlar attık. Özellikle lise mezunu gençlerimizin PÖH müracaat aşamasını sağladık. Burada askerlik şartı da kaldırıldı. Burada hükümetin de yaklaşımını gördük. Biraz yaş şartının esnetilmesi gerekiyor. Eşitlik ilkesine aykırı olarak kızlarımızın alımıyla ilgili düzenlemeler yapılmalı. Kadın özel harekatçı alımı son alımda gerçekleşmedi. Kadınlarımız diyor ki 'vatan aşkının cinsiyeti olmaz' kadın alımının yapılması gerekiyor. Hükümetin adım atması gerekiyor.  Önlisans mezunları Polis alımıyla ilgili hak istiyor. POMEM'de lisans mezunlarına hak tanınıyor. "

PÖH alım haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.