21 Mayıs 2017 KPSS soru ve cevap kitapçıkları açıklandı mı?

Milyonlarca adayın katılımı ile gerçekleşen 2017 KPSS alan bilgisi sınavlarının soru ve cevap kitapçıkları açıklandı mı? Soru ve cevap kitapçıklarına nereden ulaşabilirim? İşte detaylar.

Yayınlanma:
21 Mayıs 2017 KPSS soru ve cevap kitapçıkları açıklandı mı?

Milyonlarca adayın kamu personeli olma yolunda girdiği KPSS alan bilgisi sınavları, bugün Türkiye genelinde iki oturum üzerinden gerçekleşiyor. Sabah başlayan ÖABT Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavının tamamlanmasının ardından adaylar, sınav soru ve cevap kitapçıklarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Peki KPSS sınav soru ve cevap kitapçıkları ne zaman açıklanacak? Soru ve cevaplara nereden ulaşabilirim? İşte detaylar.

KPSS Sınavının ilk oturumunun tamamlanmasının ardından binlerce aday, ikinci oturum için bekleyişe başladı. İkinci oturuma dakikalar kala binlerce aday, sınav soru ve cevap kitapçıklarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Bu konuda ÖSYM'den henüz bir açıklama gelmedi. Sınav soru ve cevapları ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak olup, soru ve cevaplar duyurulduğunda haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

Adayla Matematikte Zorlandı

Sınavdan ilk çıkan adaylardan Gülpınar Kırgız, "Matematik zordu, zaten çalışmamıştım. Soruları bitirdim, erken çıktım" dedi.

Caner Kılıç ise, "Tarih ve Türkçe bölümünde zorlandım. Ama genelde iyi geçti. Öğretmen olabilmek için girdim, güzel sanatlar. Öğleden sonra bir oturum daha var, ondan sonra öğretmen olmak istiyorum" dedi. Eşinin bebeğiyle dışarıda beklediği Özlem Uyan'da Sosyal Bilgiler Öğretmeni olmak istediğini belirterek, "8 aylık bebeğimle geldik. İyi geçti sayılır.

Zorlandığım sorular oldu tabiki. Sözelci olduğum için bana sözel sorular kolaydı. Çalışanın kazabileceği bir sınavdı" diye konuştu. Sınava kendisini denemek için girdiğini söyleyen İbrahim Demirci ise, "Ben çalışmadım, kendimi denemek için girdim. Matematik ve tarih bölümü zordu" dedi. Sabah oturumu saat 12.10'da sona ererken, Eğitim Bilimleri oturumu ise 14.30'da başlayacak ve 14.15'ten sonra adaylar sınava alınmayacak. Öğleden sonraki oturumda ise 80 soru için adaylara 100 dakika verilecek.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.