21 Mayıs KPSS sabah ve öğle oturumları saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? Sonuçlar ne zaman?

21 Mayıs günü Türkiye genelinde iki oturum üzerinden yapılacak olan KPSS alan bilgisi testi saat kaçta başlayacak? Sınav ne zaman sona erecek? KPSS'de 9.45 kuralı var mı? 21 Mayıs KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KPSS detayları.

Yayınlanma:
21 Mayıs KPSS sabah ve öğle oturumları saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? Sonuçlar ne zaman?

Milyonlarca memur adayının büyük bir merak ve heyecanla beklediği Kamu Personeli Seçme Sınavı için geri sayım sona eriyor. Milyonların beklediği ve memur olma yolundaki en ciddi parkurlardan olan biri olan Kamu Personeli Seçme Sınavı, 21 Mayüs Pazar günü Türkiye genelinde iki oturum şeklinde gerçekleşecek. Peki 21 Mayıs günü yapılacak olan KPSS saat kaçta başlayacak? Hangi oturum saat kaçta başlayacak kaçta sona erecek? İşte detaylar.

Kamu kurum ve kuruluşlarına memur olarak girebilmek için gelinen en önemli aşama için son saatlere girildi. Milyonlarca memur adayının beklediği KPSS, 21 Mayıs Pazar günü Türkiye genelinde yapılacak. Düzenlenecek olan KPSS'nin sabah oturumu (ÖABT-Genel Kültür Genel Yetenek) saatler 10.00'ı gösterdiğinde başlayacak. Ancak bu yıl ilk kez YGS'de uygulanan 9.45 kuralı, bu sınavda da uygulanacak ve 9.45'ten sonra gelen adaylar, sınav salonlarına alınmayacak.

Sabah oturumunun sona ermesinin ardından adaylar, öğleden sonra düzenlenecek olan ikinci oturuma katılacak. KPSS Eğitim Bilimleri sınavına katılacak olan adaylar, saatler 14.15'i gösterdikten sonra salonlara alınmayacak. KPSS Eğitim Bilimleri sınavı, 21 Mayıs Pazar günü saatler 14.30'u gösterdiğinde başlayacak. KPSS'ye girecek tüm adaylara 5haber.com ekibi olarak başarılar dileriz.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Milyonlarca adayın Türkiye geneli katılacağı KPSS alan bilgisi sınavlarına ait sonuçlar, 16 Haziran günü adaylara duyurulacak.

Son dakika haberlerinden, ÖSYM haberlerinden, yerel haberlerden, eğitim haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.