23 Aralık Piyasalarda Son Durum (Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Son dönemde hareketlilik gösteren döviz kuru ve altın piyasası, bu haftayı diğer haftalara nazaran durgun geçirdi. İşte haftanın son işlem gününde piyasaların durumu.

Yayınlanma:
23 Aralık Piyasalarda Son Durum (Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Son günlerde yaşanan politik gerginlikler ile haftaya yüksek seviyeden başlayan dolar, hafta içini sakin geçirdi. Peki haftanın son işlem gününde dolar ne kadar oldu? Doların ve euronun son durumu nedir? Altın fiyatları haftayı nasıl geçirdi? Döviz ve altın piyasasında son durum nedir? İşte piyasalarda son durum ve döviz kuru ile altın fiyatları.

ABD Başkanlık seçimleri sonrasında küresel piyasalarda başlayan gerginlik, Avrupa Parlamentosunda alınan Türkiye ile ilişkiler askıya alınsın kararı sonrasında iyice gerildi. Bu gelişmeler sonrasında döviz piyasası ciddi bir yükselişe geçmişti. Başkanlık seçimleri öncesi 3 TL civarında olan dolar, daha sonrasında yaşanan politik karışıklıklar ile 3.58 seviyesine kadar gelerek tarihinin zirvesini görmüştü.

Bu duruma çözüm olarak Merkez Bankası tarafından alınan bir dizi tedbir ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın döviz bozdurma çağrısı sonrasında piyasalar toparlanma emareleri gösterdi. Bugün itibariyle Borsa İstanbul 100 endeksi 77.483 seviyesine geldi.

Döviz Kuru

Küçük hareketlerle birlikte 3.53 liradan başladığı haftayı sakin geçiren dolar bugüne de sakin başladı. Saat 11.00 itibariyle dolar, 3.5126 liradan işlem gördü.

Euro da AB ülkelerinin enflasyon rakamlarıyla küçük oynamalar yaşamakla birlikte 3.6905 seviyelerinde başladığı haftanın son gününe 3.6701 lira ile başladı.

Altın Fiyatları

Kapalı çarşıda altının gramı 127 TL seviyesinden işlem görüyor. Öte yandan çeyrek altın ise 204 TL'ye alınıp 209 TL'ye, yarım altın ise 408 TL'ye alınıp 418 TL'ye, Cumhuriyet Altını 849 TL'ye alınıp 861 TL'ye satışa sunulmaktadır.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.