28 Kasım Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları (Dövizini Bozdur Kampanyası)

Son günlerde döviz kurlarının TL karşısında değer kazanması üzerine sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatıldı. Başlatılan kampanyada vatandaşlardan, dövizi bozdurup Türk Lirasına yatırım yapmaları istendi. İşte piyasalarda son durum.

Yayınlanma:
28 Kasım Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları (Dövizini Bozdur Kampanyası)

Doların 3.4 TL seviyesine kadar çıkması üzerine, binlerce vatandaş sosyal medyada 'Dövizini bozdur, Türk Lirası'na sahip çık' kampanyasını başlatıldı.

Son günlerde içeride ve dışarıda yaşanan politik gelişmeler, OHAL süreci ve Avrupa Parlamentosunda alınan Türkiye ile AB üyeliği ilişkileri askıya alınsın kararı sonrasında sürekli olarak yükselişte olan başta dolar olmak üzere diğer döviz kurlarındaki eğilime sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatıldı. Sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımlar ve düzenlenen kampanyalar ile elinde döviz bulunan kişilerin bunları bozdurmalarını ve Türk Lirasına dönüştürmeleri istendi.

Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlarda 15 Temmuz günü gerçekleşen hain darbe girişiminde yaklaşık 8 milyar doların bozdurulup Türk Lirası olarak bankalara yatırıldığı hatırlatılarak, 'Avrupa'nın oyununu bozalım' çağrısı yapılıyor. Kampanya kapsamında, "15 Temmuz'u kazandık, para ve dünya sevgisi millet olarak kaybettiriyor. Yakışmıyor bize. Dolar ve Euro'muzu bozduruyoruz, onlar aldırmadan biz saldırıyoruz. Bu bir vatandaşlık görevidir. Dövizi her zaman buluruz lakin vatanı bulamayız. Haydi Türkiye'm dövizini bodur kampanyasını başlatıyoruz" diye dolar ve Euro'nun üzerinin çizildiği fotoğraflarla paylaşımlar yapılıyor.

Döviz Kurlarında ve Altın Fiyatlarında Son Durum

Politik gelişmelerden ve küresel piyasalarda da artış gösteren dolar, TL karşısında da ciddi bir artış gösterdi. 28 Kasım gününe dolar 3,42 seviyesinden başladı ve 3.43 seviyesinden kapanış yaptı. Euro ise 3,64'ten yaptığı açılışı 3.63 seviyesinde tamamladı.

Altını gramı ise 130 TL seviyesinden işlem görüyor. Kapalı çarşıda çeyrek altın 209 TL'ye alınırken 214 TL'ye, Yarım altın 418 TL'ye alıcı bulurken, 428 TL'ye, Cumhuriyet altını ise 870 TL'ye alınırken 883 TL'ye satı.a sunulmaktadır.

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.