3.5 Milyon Memur Adayı KPSS Lise/Ortaöğretim Sonucunun Açıklanmasını Bekliyor

20 Kasım'da gerçekleşen KPSS Ortaöğretim sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Sınav puanı ne kadar geçerli olacak? Ortaöğretim alımları artacak mı? İşte detaylar.

Yayınlanma:
3.5 Milyon Memur Adayı KPSS Lise/Ortaöğretim Sonucunun Açıklanmasını Bekliyor

Milyonlarca lise mezunu memur adayı, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak KPSS Ortaöğretim sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

20 Kasım Pazar günü gerçekleşen ve ülke tarihinin bir oturumda en fazla katılımcı ile gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim düzeyi oturumunun sonuçları için sabırsız bekleyiş devam ediyor. ÖSYM Başkanlığı tarafından geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen sınavın sonuçları için 3.5 milyon aday bekleyişini sürdürüyor.

ÖSYM, daha önceden yayımladığı KPSS Başvuru kılavuzunda ya da resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı sınav takviminde sınav sonucunun ne zaman açıklanacağı hakkında bir bilgilendirme açıklaması ya da herhangi bir tarih belirtmedi. Ancak son sınavların yapılış tarihleri ve sınavların sonuçlarının arasındaki tarihler karşılaştırdığı zaman 2016 KPSS Ortaöğretim sınav sonucunun sınavın tamamlanmasından 3 hafta sonra yayımlanması bekleniyor.

KPSS Ortaöğretim Puanı İle Personel Alımları Artacak Mı?

ÖSYM ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen merkezi yerleştirmeler ve Bakanlıklar ile Kurumlar, personel alımlarında Kamu Personel Seçme Sınavında alınan puanları kriter olarak belirliyor. Peki önceki senelerde alım sayısı az olan ortaöğretim düzeyinden alımlar bu sene artacak mı? Sınava başvuran ve katılan kişi sayısına bakıldığında, ülke genelindeki işsizlik oranının genellikle ortaöğretim düzeyinde olduğu açık bir şekilde görülmektedir.

İşsizliğin genel olarak ortaöğretim düzeyinde çok görüldüğü ülkemizde, 20 Kasım'da gerçekleşen KPSS lise sınavı sonucuna göre 2017 ve 2018 yılları içerisinde ciddi alımların yapılması gerekiyor.

KPSS Ortaöğretim Puanım Ne Kadar Geçerli?

KPSS'den alınan puanlar bir diğer KPSS yapılana kadar geçerli olacak ve başvurularda bu puan esas alınacaktır.

Bir Sonraki KPSS Ortaöğretim Ne Zaman?

KPSS Ön Lisans ve Ortaöğretim düzeyleri her iki yılda bir yapılmakta olunup, bu sene gerçekleşen sınavların ardından diğer sınav 2018 yılında düzenlenecek.

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.