Hasta Bilgileri Çalındı. O Hastanelere Giden Hastalar Dikkat!

Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren 33 hastane siber saldırıya uğradı. Hangi hastaneler siber saldırıya uğradı? Bilgiler silindi mi? Detaylar haberimizin devamında..

Yayınlanma:
Hasta Bilgileri Çalındı. O Hastanelere Giden Hastalar Dikkat!

Sağlık Bakanlığına bağlı olan 33 Devlet Hastanesine sabah saatlerinde İnternet korsanları tarafından siber saldırı düzenlendiği iddiası ortaya atıldı. Anonymous hacker grubu tarafından üstlenen siber saldırı iddialarında hastanelerin veri tabanında yer alan bilgilerin, kopyalandığı ve kopyalandıktan sonra silindiği iddia edildi. Devlet Hastanelerinin sistemlerine girdiklerini iddiasını öne süren Anonymous hacker grubu, veri tabanında bulunan bilgileri bilgisayarlarına kopyaladıktan sonra bilgileri sildiklerini belirtti. Yapılan siner saldırıların far edilmesi üzerine sisteme daha önce yüklenmiş olan verileri geri yüklemeyi de engellediği öne sürüldü.

Sağlık Bakanlığı tarafından siber saldırı iddialarına yönelik iddiaları reddetti.

Yapılan resmi açıklamada sızıntı kabul edildi. Sağlık bakanlığından yazılı yapılan açıklamada:

“Sağlık Bakanlığı Hastanelere yönelik yapılan siber saldırılara yönelik açıklama yapma gereğinde bulunmuştur. Sağlık Bakanlığımıza bağlı olan Diyarbakır, Tekirdağ, Kocaeli ve Diyarbakır illerinde bulunan bazı hastanelerimiz hedef alınarak siber saldırı girişiminde bulundu. Söz konusu saldırı sonrasında sadece Diyarbakır ilindeki hastanemiz kısmen etkilenmiştir. Bilgi sistem altyapımızın yedekleme mekanizması sayesinde olası bir veri kaybının önüne geçilmiştir. Söz konusu olan siber saldırı sonrası saldırıdan etkilenen hastanelerimizin bilgi sisteminde oluşan kısmi aksama kısa sürede giderilmiş olup, herhangi bir sağlık hizmetlerinde mağduriyet yaşanmamıştır.

Veri Güvenliğimize yönelik bu çirkin saldırı girişimiyle ilgili inceleme başlatıldı. Söz konusu saldırı konusunda, saldırıya sebebiyet verenler hakkında gerekli yasal işlemler derhal başlatılacaktır.

Sağlık Bakanlığımıza bağlı olan sağlık kuruluşlarımızın bilgi sistemleri dünyanın en gelişmiş güvenlik altyapısı ile korunmakta olup bu amaçla “Sağlık Bilişim Özel Ağı” kurulmuştur. Kurulan bu ağ ile birlikte sağlık tesislerimizin İnternet erişimini yüzde yüz güvenli seviyeye getirilmiştir. Bakanlığımız bünyesindeki tüm sağlık tesislerimizin kurulacak olan bu ağa dahil edilmesiyle alakalı alt yapı çalışmaları son sürat devam ediyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.