4-5 Bakanın üzerine çalıştığı taşerona kadro yasası nasıl bu kadar uzadı?

Gelen son açıklamalar ile taşerona kadro konusunda çalışmaların devam ettiği ve kadro konusu üzerine 4-5 Bakanın çalıştığı belirtildi. Peki 4-5 Bakan ve Bakanlık personelinin üzerine çalıştığı taşerona kadro tasarısı 1,5 yıldır neden halen belirli bir aşamaya gelmedi? İşte taşerona kadro konusunda 5haber'in özel haberi.

Yayınlanma:
4-5 Bakanın üzerine çalıştığı taşerona kadro yasası nasıl bu kadar uzadı?

Kadro bekleyen 720 binden fazla taşeron işçinin bu bekleyişleri devam ediyor. Kadronun bir an önce verilmesini isteyen taşeron işçiler, artık bu sorunun çözüme kavuşturulmasını ve hakları olan kadronun bir an önce verilmesini istiyor.

Yapılan Açıklamalar Kadronun Gündemde Olduğunu Gösteriyor Ama...

Taşerona kadro konusunda gelen son açıklamalar, kadro meselesinin gündemde olduğunu göstermekte. Taşeron işçilerin kamuya alınması, sürekli olarak üst üste yapılan açıklamalar ile gündemde kalırken henüz bir gelişme yaşanmaması kafaları karıştırıyor. Yaklaşık 2 ay önce Çalışma Bakan Yardımcısı taşerona kadro konusunda henüz belli bir noktaya gelinmediği söylemişti. Bu durum ise kadro konusunun yeteri kadar ciddiye alınmadığnı ortaya çıkarıyor.

3 Milyondan Fazla Kişinin Hakkı Yeniyor

Kamuya alınması planlanan 720 binden fazla taşeron işçinin ve ailelerinin geleceğine yön verecek olan bu kararın geç yürürlüğe konulması ya da vazgeçilmesi aileleri ile birlikte 3 milyondan çok fazla vatandaşın hakkında girme ve hayatlarından çalma anlamına gelmektedir.

4-5 Bakan Çalışıyor Ama..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı son açıklamada 4-5 Bakanın taşeron konusu üzerine çalışma yürüttüğünü söylemişti. merak edilen konu ise 4-5 Bakan ve yardımcıları ile Bakanlık birimlerinin üzerine çalıştığı söylenen bu konunun neden halen bir çözüme kavuşturulamadığı ya da neden hala belirli bir noktaya gelmediği konusudur.

Taşerona kadro konusunda gelinen son durumun kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılması ve bu konudaki soru işaretlerinin giderilmesi gerekiyor.

Son taşerona kadro açıklamaları için TIKLAYIN

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir, grubumuza üye olabilir ve arkadaşlarınızı gruba üye yapabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.