4' üncü Uluslararası Boğaziçi Film Festivalinde Ödül İçin Yarışan Filmler

10 Kasım günü başlayan Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, 18 Kasım günü düzenlenecek olan ödül töreni ile sona erecek. İşte festival kapsamında yarışan filmler.

Yayınlanma:
4' üncü Uluslararası Boğaziçi Film Festivalinde Ödül İçin Yarışan Filmler

İstanbul Medya Akademisi ve 4' üncü Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği işbirliği içinde gerçekleştirilen 4' üncü Uluslararası Boğaziçi Film Festivali devam ediyor. Festival 10 Kasım günü başladı ve 18 Kasım Cuma günü Cemal Reşit Rey salonunda düzenlenecek olan ödül töreni ile sona erecek. Festivalde ulusal bazda kısa ve uzun metraj film dallarında adaylar, ödül için yarışıyor.

Festivalde Ödül İçin Yarışan Filmler

Festival kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen "Ulusal Uzun Metraj Yarışması"na 68, ulusal kısa belgesel ve kurmaca yarışmalarına ise 347 adet film başvurusu alındı. Festivalin Ulusal Uzun Metraj Yarışmasında Reha Erdem’in "Koca Dünya", Derviş Zaim’in "Rüya", Mehmet Can Mertoğlu’nun "Albüm", Ümit Köreken’in "Mavi Bisiklet", Kıvanç Sezer’in "Babamın Kanatları", M.Tayfur Aydın’ın "Siyah Karga", Bedir Afşin’in "Son Kuşlar" ve Gözde Kural’ın "Toz" adlı filmleri yarışmada boy gösterecek.

Uluslararası Kategorisinde Yarışacak Filmler

Uluslararası Uzun Metraj Yarışmasında ise Polonyalı belgeselci yazar yönetmen Marta Minorowicz’in "Zud", genç yönetmen Emma Rozanski’nin "Papagajka", Kazakistanlı yönetmen Yerlan Nurmukhambetov’un "Walnut Tree", İran kökenli Hollandalı yazar ve yapımcı Kaweh Modiri’nin "Bodkin Ras", Macar yönetmen, senarist ve aktör Szabolcs Hajdu’nun "It’s Not The Time Of My Life", Ronny Trocker’ın "The Eremites" ve yönetmen-senarist Ivan Marinovic’in "The Black Pin" filmleri yarışıyor.

Uzun Metraj Jürisi

Festivalin uzun metraj jürisinde Maryna Er Gorbach, Ümit Ünal, George Ovashvili, Györg Baron, Songül Öden, kısa kurmaca jürisinde Nisan Dağ, Mernoush Esmaelpour , Matija Pisacic, Ekin Türkmen, Pierre Louis Garnon, belgesel jürisinde Abdülhamit Avşar, Paul Cowan, Amer Shomali, Josef Erçevik ve Elif Eda Tartar Karagöz, İma jürisinde ise Gökdemir İhsan, Ege Ellidokuzoğlu, Yücel Erzen yer alıyor.

Festival kapsamında ünlü senarist Robert Mckee Türkiye'ye geliyor. Yarın Bosphorus Four Seasons'da, saat 15.00'te basın toplantısı yapacak. Festivalin ödül töreni ve kapanışı cuma günü Cemal Reşit Rey'de saat 19.30'da gerçekleşecek.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.