5. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Programı Açıklandı (Yarışmalar, Konserler)

Adana'da düzenlenecek olan 5. Portakal Çiçeği Karnavalı için geri sayım sona eriyor. Karnaval tarihi yaklaşırken Karnavalın içeriği de açıklandı. İşte 5. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında düzenlenecek etkinlikler, konserler, yarışmalar ve karnavala katılan ünlü isimler.

Yayınlanma:
5. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Programı Açıklandı (Yarışmalar, Konserler)

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnaval'ı, Adana'da 7-9 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Yoğun bir program içinde gerçekleşecek olan karnavalda en coşkulu gün, Adanalılar ve kente gelen turistlerin rengarenk kostümleriyle sokak ve caddeleri donatacağı 8 Nisan Cumartesi olacak. Karnavalda çok sayıda sanatsal, kültürel ve sportif etkinlik de yapılacak.

Adana Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalına çok sayıda sanatçı, birçok ünlü isim katılımda bulunacak. Karnaval'a katılacak olan isimlerden öne çıkanlar şu şekilde sıoralanıyor: Nükhet Duru, Bedri Baykam, Menderes Samancılar, Emre Karayel, Timur Savcı, Arif Keskiner, Nebil Özgentürk, Erdal Cindoruk, Rıza Akın, Murat Hasarı, Faruk Tınaz, Levent Veziroğlu, Nur Veziroğlu, Levent Özdilek, Meltem Cumbul, Mehmet Turgut ve Galip Erdal. Öte yandan Gripin, Redd ve Kolpa grupları da karnaval kapsamında konser verecek.

CUKUROVA DEVLET SENFONI ORKESTRASI'NIN ESLIGINDE NUKHET DURU, MELTEM CUMBUL, GRIPIN VE GUVENC DAGUSTUN, ATTILA OZDEMIROGLU SARKILARINI SESLENDIRECEK. FOTO:ADANA,(DHA) Atilla Özdemiroğlu Şarkıları Çalınacak

Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan ünlü müzik adamı Atilla Özdemiroğlu'da karnaval programında unutulmadı. Çukurova Devlet Senfoni Orkeskestrası'nın eşliğinde Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Gripin ve Güvenç Dağüstün isimleri, Attila Özdemiroğlu'nun şarkılarını seslendirecek. Herkesin katılımına açık olacak konser 9 Nisan'da Mimar Sinan Amfi Tiyatro'da gerçekleşecek.

GALLERIA KARNAVAL YERLESKESI'NDE GERCEKLESECEK KONSERLERDE 8 NISAN'DA AYNI SAATTE PANDORA VE KOLPA GRUPLARI KATILIMCILARLA BULUSACAK. FOTO:ADANA,(DHA) Fikir Önerinden Açıklama

Portakal Çiçeği Karnavalının fikir önderi olan Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt yaptığı açıklamasında, bu yıl beşincisi düzenlenecek olan etkinliğin 'toplumun her renginden farklı kesimleri gerçek bir kardeşlik havasında, hoşgörüyle birlikte olmaya davet ettiğini' söyledi. Bozkurt "5 yıldır karnavalın en önemli ilkesi kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklaması olmuştur. Karnaval günlerinde asayiş olaylarının olmaması, herkesin dostça, sevgi içinde ortak bir değerde buluşması bizleri mutlu ediyor. Adanalıları ve dışarıdan gelecek tüm misafirlerimizi portakal çiçeği mucizesinin yarattığı sevgi, kardeşlik ve hoşgörü dolu bir atmosferde güzel anlar geçireceğine yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

KARNAVALIN FIKIR ONDERI TOYOTA TURKIYE CEO'SU ALI HAYDAR BOZKURT. FOTO:ADANA,(DHA) Etkinlik Programı

7-8-9 Nisan 2017 tarihleri arasındaki karnavalda yarışmalar, konserler, sergiler, söyleşiler, belgesel gösterimleri, felsefe etkinlikleri yer alacak. Galleria Karnaval Yerleşkesi'nde gerçekleşecek konserlerde 7 Nisan saat 19.00'da Redd grubu ve Umut Kuzey, 8 Nisan'da aynı saatte Pandora ve Kolpa grupları katılımcılarla buluşacak.

GALLERIA KARNAVAL YERLESKESI'NDE GERCEKLESECEK KONSERLERDE 7 NISAN SAAT 19.00'DA REDD GRUBU VE UMUT KUZEY KATILIMCILARLA BULUSACAK. FOTO:ADANA,(DHA) Karnaval Koşusu

Etkinlikleri arasındaki 'Ödüllü Halk Koşusu' 9 Nisan saat 09.00'da Adana Tarihi Büyüksaat Kulesi önünden başlayacak ve Merkez Park'ta sona erecek. Ayrıca Merkezpark'ta 9 Nisan saat 11.00'de 800 metrelik kostümlü karnaval koşusu ile birlikte Elisa&Gökçe Anne Baba Çocuk Koşusu düzenlenecek.

Kostüm Tasarım 

Kostüm Tasarım Yarışması da programın önemli bölümlerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Başkanlığını Ümit Temurçin'in üstleneceği jüri tarafından belirlenip finale kalan 10 kostüm arasından ilk 3 dereceye girenler karnavalın gala gecesindeki defilede açıklanacak.

ADana Hipodromunda Karnava Koşusu

Türkiye Jokey Kulubü'nün Adana programında Portakal Çiçeği Koşusu da yer alacak. Adana Hipodromu'ndaki koşu 9 Nisan saat 19.30'da.

ADANA HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.