677 Nolu KHK İle Kayapınar ve Nusaybin Belediye Çalışanlarının Yarısı İhraç Edildi (1 Ay Önce Ölen İşçi de İhraç Edildi)

Resmi Gazete'de yayımlanan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütü bağlantısı olan kamu personelleri mesleklerinden ihraç edilirken, Kayapınar ve Nusaybin Belediyelerinde çalışan memurların yarısı ihraç edildi. Öte yandan ihraç edilenler arasında 1 ay önce hayatını kaybeden bir işçi de bulunuyor. İşte detaylar.

Yayınlanma:
677 Nolu KHK İle Kayapınar ve Nusaybin Belediye Çalışanlarının Yarısı İhraç Edildi (1 Ay Önce Ölen İşçi de İhraç Edildi)

Darbe girişimi sonrasında ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında bugün çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu görevlilerinin isimleri ve çalıştıkları kurumlar açıklanırken, Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde 108 kadrolu çalışandan 57'si bu kapsamda mesleklerinden ihraç edildi. Kayapınar Belediyesinin kadrolu 5 başkan yardımcısının tamamının ihraç edilmesi ile kadrolu Başkan Yardımcısı pozisyonunda kimse kalmazken, il belediyelerine kayyum atanan Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Tunceli, Batman ve Siirt merkez ve ilçe belediyelerinden toplam 657 kişinin ihraç edildiği belirtildi.

Resmi Gazete'nin 22 Kasım sayısında yayımlanan KHK ile terör örgütleri ile ilişkisi bulunduğu tespit edilen ve kamu görevinden ihraç edilen memur, işçi ve sözleşmeli personellerin isimleri ve çalıştığı kurumlar yayımlanırken, il belediyelerine kayyum atanan Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Tunceli, Batman ve Siirt merkez ve ilçe belediyelerinden toplam 657 kişinin ihraç edildiği belirtildi.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde toplam 108 kadrolu işçi ve memurun bulunurken, KHK ile bunların 57'si ihraç edildi. KHK ile kadrolu personelinin yarısından fazlasını kaybeden Kayapınar Belediyesinde, kadrolu olan 5 Belediye Başkan Yardımcısının da ihraç edildiği belirtildi. Kayapınar Belediyesinde kadrolu Belediye başkan Yardımcısı kalmazken, İmar müdürlüğünde de müdür dahil 7 kişinin ihraç edildiği belirtildi.

Nusaybin'de 1 Ay Önce Hayatını Kaybeden İşçi de İhraç Edildi

Kamu kuruluşlarında ihraç edilenlerden en çok etkilenen belediyelerden biri de Mardin'in Nusaybin ilçe belediyesi oldu. Toplam 133 kadrolu memur ve işçisi bulunan Nusaybin Belediyesinden bugün çıkarılan KHK ile 73 kişi ihraç edildi. Daha önce İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Nusaybin Belediye başkanı Sara Kaya, ihraç edilenler arasında yaklaşık bir ay önce yaşamını yitiren Belediye işçisi Mehmet Kargı'nın da adının bulunduğu belirterek, 1 yıldır kanser tedavisi gören ve emekli olan bazı kişilerin adlarının da listede yer aldığını söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesinde 10 ilçede görev yapan İtfaiye ve su ile kanalizyasyon ekipleri dahil olmak üzere toplam 480 kadrolu ve sözleşmeli memur ve işçi bulunurken, bugünkü KHK ile 177'si ihraç edildi. Kızıltepe Belediyesinden de, 64 işçi, memur, mühendis, tekniker ihraç edildi.

5Haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.