677 Nolu KHK İle Yeniden Açılan Vakıf , Dernek ve Özel Sağlık Kuruluşları Tam Listesi

Resmi Gazete'de yayımlanan 677 Nolu Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan vakıf, dernek ve özel sağlık kuruluşları yeniden açıldı. İşte yeniden açılan kuruluşların tam listesi.

Yayınlanma:
677 Nolu KHK İle Yeniden Açılan Vakıf , Dernek ve Özel Sağlık Kuruluşları Tam Listesi

22 Kasım 2016 sayılı Resmi Gazete Sayısında yayımlanan 677 nolu Kanun Hükmünde Kararname ile 1 özel sağlık kuruluşu, 18 Vakıf ve 175 Dernek yeniden açıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

"Ekli listede yer alan özel sağlık kuruluşu, ekli (9) sayılı listede yer alan vakıflar ve ekli (10) sayılı listede yer alan dernekler, 6749 sayılı Kanunun eki (I) ve (III) sayılı listelerin ilgili sıralarından çıkarılmıştır. 6749 sayılı Kanunun 2 nci maddesi hükümleri bu fıkra kapsamında yer alan kurum ve kuruluşlar bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte 23/7/2016 tarihinden geçerli olmak üzere ortadan kalkmış sayılır. Buna ilişkin işlemler ilgisine göre İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı veya Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yerine getirilir."

Yeniden Açılan Dernekler

Yeniden Açılan Sağlık Kuruluşu

Yeniden Açılan Vakıflar

Öte yandan yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile binlerce Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli, Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli, Jandarma Genel Komutanlığı Personeli ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu personelleri mesleklerinden ihraç edildi.

KHK ile ayrıca, 155 kamu personeli görevlerine iade edildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından 14, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 94, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'ndan 1, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'ndan 45, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan 131 kişi ihraç edilirken, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlıklarından da çok sayıda ihraç gerçekleşti.

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.