680 ve 681 Nolu KHK'larda Değişiklik (Memur Alımı ve Askeri Personel Mevzuatında Değişilik) | SON DAKİKA

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan son dakika duyurusuna göre 680 ve 681 nolu KHK'larda, kamu personellerini, askeri personelleri ve memur adaylarını ilgilendiren değişiklikler yapıldı. İşte yapılan değişiklikler.

Yayınlanma:
680 ve 681 Nolu KHK'larda Değişiklik (Memur Alımı ve Askeri Personel Mevzuatında Değişilik) | SON DAKİKA

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan son dakika duyurusunda, geçtiğimiz gün yayımlanan 680 ve 681 Nolu Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapıldığı bildirildi. İşte DPB'de yayımlanan karar ve KHK'larda yapılan değişiklikler.

"6 Ocak 2017 tarihli ve 29940 sayılı Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan 680 ve 681 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler kapsamında kamu personel sistemimize ilişkin getirilen düzenlemeler aşağıda özetlenmiştir.

# Uzman jandarmaların astsubaylığa geçirilmesinde yaş sınırı "28"den "31"e çıkarıldı.

# Sivil kamu personeli (işçiler dahil), Türkiye Büyük Millet Meclisi kararlarına dayanılarak Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin gönderilmesine karar verilen ülkelerde, geçici olarak görevlendirilebilecek. Bunlara, (30.000) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak aylık tutarı geçmemek üzere tazminat ödenecek.

# Kamu iktisadi teşebbüslerinde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli personel işe alınırken de güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak.

# Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olan, bu örgütlere yardım eden, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanan ya da kullandıran, bu örgütlerin propagandasını yapan 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi personelin sözleşmesi feshedilecek.

# Görevden ilişiği kesilmiş güvenlik korucuları operasyonel faaliyetler maksadıyla tekrar göreve çağrılabilecek.

Hakim ve savcı adaylığı sözlü sınavına çağrılmak için yazılı sınavından en az 70 puan alma şartı kaldırılmıştır.

# Jandarma ve Sahil Güvenlik personelinin başarı belgesini İçişleri Bakanının vereceği hususu netleştirildi.

# Jandarma ve sahil güvenlik personeline, yüksek hizmet görmesi ve büyük yararlılıklar göstermesi durumunda, fiilen almakta oldukları aylık tutarlarının yirmidört katına kadar para ödülü verilebilecek.

# Jandarma ve sahil güvenlik personelinden görevlerinden dolayı sanık durumuna düşenlere adli yardım verilecek.

# Jandarma ve sahil güvenlik muvazzaf subay ve astsubaylarının mecburi hizmet yükümlülüğü diğer memurlardan ayrı olarak düzenlenmiştir.

# İhtiyaç duyulması halinde, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait kadrolarda, Sağlık Bakanlığı veya Yükseköğretim Kurulu tarafından öğretim üyeleri ile diğer sağlık personeli görevlendirilebilecek.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.