9 Ay Süreli İşe , Alınacak Personelin 17 Katı Kişi Başvurdu

İŞKUR tarafından yayımlanan personel alımına, alınacak sayının 17 katı kişi başvurdu. İşte detaylar.

Yayınlanma:
9 Ay Süreli İşe , Alınacak Personelin 17 Katı Kişi Başvurdu

Açıklanan son işsizlik rakamları ile büyük vahamet ortaya çıkmıştı. İşsizlik rakamlarının açıklanması sonrası ise bir başka olay vahametin büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından geçtiğimiz günlerde personel alımı yapılacağı ve alınacak personellerin toplum yararına çalışma projesi kapsamında (TYÇP) istihdam edileceği belirtildi. TYPÇ kapsamında 9 ay boyunca görevlendirilecek olan 187 kişi için personel alım ilanını yayımlayan İŞKUR'a bu pozisyon için toplamda 3 bin 192 kişi başvuruda bulundu. İŞKUR tarafından açıklanan bilgide alınacak personelin yaklaşık olarak 17 katının pozisyona başvuruda bulunduğu belirtildi.

Birçok vatandaşa iş bulma ve işverenlere işçi bulma adına kurulan ve bu görevini aralıksız olarak devam ettiren İŞKUR, bu kapsamda geçtiğimiz günlerde sözleşmeli yeni personeller almak için ilan yayımladı. Yayımlanan ilana başvurular ise beklenenin çok üzerinde gerçekleşti. Alımı yapılacak olan 187 sözleşmeli personel için başvurular, alınacak personel sayısının 17 katından fazla oldu. Bu durum ise Türkiye'de işsizliğin ciddi seviyelerde olduğunu gözler önüne serdi.

İŞKUR tarafından yayımlanan ilanda, toplum yararına çalışma projesi kapsamında sözleşmeli olarak görevlendirilecek 187 personel alımı yapılacağı belirtildi. Alınacak personellere ise 9 ay boyunca her ay, asgari ücret tutarı üzerinden ödeme yapılacağı açıklandı. Açıklanan bu koşullara ise 3 bin 192 kişi başvuruda bulundu.

Alınan başvurular sonrasında ise işe alınacak personelleri belirlemek adına bugün bir kura töreni gerçekleşti. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ek binası önünde gerçekleştirilen kura çekilişinde kur'aları, İŞKUR İl Müdürü Ömer Faruk Çelik ile Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri birlikte gerçekleştirdi. Düzenlenen törene ise toplamda 3 binden fazla katılımcı iştirak etti.

Çekilen kura sonrasında ise 67'si kadın toplamda 187 kişi 9 ay süreliğine gerçekleştirilecek olan projede çalışmaya hak kazandı.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com'u takipte kalın. (DHA)

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.