90. Gazi Koşusu Şampiyonu Graystorm Dubai Yolunda

Bu yıl düzenlenen ve Türk yarışçılığının en prestijli koşusu olan Gazi Koşusunun galibi Graystorm, Dubai yarışlarında ülkemiz atçılığını temsil edecek. İşte detaylar.

Yayınlanma:
90. Gazi Koşusu Şampiyonu Graystorm Dubai Yolunda

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına, 1927 senesinden bu yana kesintisiz olarak düzenlenen ve Türk yarışçılığının derbisi olarak adlandırılan Gazi Koşusu'nun bu yılki şampiyon safkanı Graystorm, Dubai yolcusu.

90'ıncı Gazi Koşusu'nda son 400'den sonra yaptığı etkili ataklar ve inatçı yarış karakteri ile koşudan galip ayrılmayı başaran Ahmet Güzelocak'ın şampiyon safkanı Graystorm, 27 Aralık salı günü Dubai'ye uçuyor. Dubai yarış otoritesine yaptığı başvurusu kabul edilen safkanın, handikap puanı 104 olarak belirlenmişti.

Safkanın ilgilileri; ilk hedeflerini 19 Ocak Perşembe günü yarış programında yer alan (G2) Al Fahidi Fort olarak belirledi. 1400 metre çim pistte gerçekleşecek koşunun dağıtılacak toplam ikramiyesi 250 bin Dolar ve 1.'lik ikramiyesi de 150 bin Dolar olarak belirlendi.

Bu koşunun kaydı 16 Ocak Pazartesi yapılacak. 17 Ocak günü deklareleri yapılacak koşuda safkanın muhtemel jokeyinin Gazi Koşusu'nda binen Ahmet Çelik'in olması bekleniyor.

Kayıt Yaptırılan Diğer Atlar

Dünya atçılığının en prestijli ve yüksek ikramiyeli yarışları olan Duba yarışlarına Graystorm'un yanı sıra kayıt 5 adet safkanımız daha olduğu tjk tarafından açıklanmıştı. Bunlar, 4 yukarı İngilizlerin flaş safkanı 6 adet G1 yarış galibi Fly By Me, Fenerbahçeli eski futbolcu Oğuz Dağlaroğlu'nun kaba kum şampiyonu Kinowa, 2 yaşlı İngilizlerin flaş tayı Copperfield ve ekürisi El Asesino ve Hikmet Kızılca'nın sahibi olduğu Euprhates şeklinde belirtilmişti.

Gündem haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.