ABD Başkanlık Seçimlerinde Zafere Yakın İsim Donald Trump Kimdir?

ABD'de gerçekleşen ve resmi sonuçların açıklanmaya başlaması ile Başkanlığa çok yakın olan Donald Trump kimdir? İşte Trump'ın hayatı ve kariyeri.

Yayınlanma:
ABD Başkanlık Seçimlerinde Zafere Yakın İsim Donald Trump Kimdir?

ABD Başkanlık seçimleri yarışı sona erdi ve Başkanlık seçimi için 100 milyondan fazla ABD vatandaşı önceki gün sandık başına gitmeye başladı. Oy verme işleminin, Türkiye saatine göre gece bitmesi üzerine sandıklar açılmaya başlandı. Sandıkların açılması ile birlikte resmi olmayan seçim sonuçları da açıklanmaya başlandı. Açıklanan ilk sonuçlara göre Doland Trump 266 Delege ile zafere çok yaklaştı. Seçimi kazanması için 270 Delegeye sahip olması gereken Trump için sadece 4 Delege yeterli olacaktır. Cumhuriyetçi Parti Donald Trump'ın en ciddi rakibi konumunda olan Demokrat Partili Hallary Clinton ise 218 Delegede bulunuyor. Clington'un seçimi kazanması içinde açılacak sandıklardan kendisine 52 Delege çıkması gerekiyor.

Resmi olmayan bu sonuçlara bakıldığında ABD'de yeni dönem Başkanı Dolald Trump oldu demek yanlış olmaz. Peki Donald Trump kimdir? Akademik ve siyasi hayatı hakkında neler biliyoruz? İşte ABD'nin yeni Başkanlığa en yakın adayının geçmişi.

Donald Trump

ABD'li ünlü işadamı 14 Haziran 1946 yılında New York'ta doğan Donald Trump, kendi soyadını taşıayn Organizasyonu'nun başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin 2016 ABD başkanlık seçimlerinde belirlediği Başkan adayıdır.

Trump, Pensilvanya'da bulunan Wharton Institu'da İşletme Bilimleri eğitimi almıştır. Üniversite eğitimine devam ettiği yıllarda Fred Trump'ın inşaat ve emlak şirketinde çalışan Trump'ın kariyerinde birçok kumarhane, yapı ve golf sahası inşa etmişti. Aynı bu yıl gibi 200 yılında da ABD Başkanlığı iin adaylığını koyan Donald Trump, o sene Reform Partisinden aday olmuştu. Aynı yıl Forbes dergisi tarafından hazırlanan dünyanın en zengin 400 insanı listesinde de yer alan Donald Trump, 2004-2015 yılları arasında NBC kanalında yayınlanan ünlü reality show The Apprentice'de yer almıştır.

Geçtiğimiz yıl, 2016'da düzenlenecek olan Başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti'den aday olacağını açıklayan Donald Trump'ın açıkladığı seçim vaatleri ABD'nin yanı sıra tüm dünya üzerinde de geniş yankı bulmuştu.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.