ABD'nin Şeryat'ı Vurduğu Tomahawk Füzelerinin Özelliği Menzili ve Hızı Nedir?

ABD, bugün Suriye'nin Şeryat bölgesinde bulunan hava üssünü 59 Tomahawk füzesi ile vurdu. Peki Tomahawk füzelerin özelliği nedir? Tomahawk'ın kelime anlam nedir? Menzili kaç km'dir? İşte Tomahawk füzeleri hakkında detaylı bilgi.

Yayınlanma:
ABD'nin Şeryat'ı Vurduğu Tomahawk Füzelerinin Özelliği Menzili ve Hızı Nedir?

Geçtiğimiz gün İdlip'e yönelik gerçekleşen kimyasal saldırı sonrasında Suriye'ye askeri müdahale yapacağını belirten ABD, bu müdahaleyi yaptı. ABD, gerçekleştirdiği harekatta Şeryat Hava Üssü'nü 59 Tomahawk füzesi ile vurdu.

Kızılderili kabilelerinin savaş baltası olarak adlandırdığı Tomahahawk'ın ABD ordusunda farklı bir anlamı var. ABD ordusunda Tomahawk adının anlamı ise hava şartları ne olursa olsun deniz, denizaltı ve hava platformlarından atılabilir. Bu füzenin menzili ise bin 104 km'dir ve cruise (seyir) füzesi olarak bilinir.

Cruise adlı bir sınıf füzesine ait olan bu silah, ses hızının altında uçar. Ses hızının altında bir hızla gitmelerine rağmen uzun menzile sahip olan bu füzeler, 1104 km'lik atış menzili ile ABD ordusunda önemli bir yere sahip.

Arazi üzerinde alçak irtifada uçabilmesi ve düşük hızı nedeniyle radar izi vermeyen muhteşem dizaynı sayesinde tespit edilmesi oldukça güçtür. Tomahawk tipi füzeler, küresel konumlama sistemi (GPS), dijital arazi eşleme ve karşılaştırma sistemi (DSMAC), varış zamanı kontrol ünitesi ve geliştirilmiş turbo motor sisteminden oluşuyor.

ABD ve Rusya'dan konu ile ilgili gelen son dakika açıklamalarına ulaşmak için lütfen TIKLAYIN

Kimyasal Saldırı Provokasyon Olabilir mi?

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un Humus’taki askeri üsse saldırı yapılmadan önce ABD’nin Esad’a karşı koalisyon kurma niyetini direk olarak dile getirdiğini hatırlatan Slutskiy, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda ABD ve müttefikleri yüzünden Suriye’deki terörizme karşı mücadele eden geniş koalisyon şu ana kadar kurulmadı. ABD çıkarlarını koruyarak jeopolitikle uğraşırken ve Suriye hükümetinin ordusunu vururken Rusya tek başına uluslararası terörizmle mücadele etmek zorunda kaldı."

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.