Adalet Bakanlığı İKM Alımlarını Artık Erbaşlar Arasından Mı Yapacak? Lise Mezunu Alım Olmayacak Mı?

Önceki gün yayımlanan, erbaşlar arasından 4 bin İnfaz Koruma Memuru alımı ilanı sonrasında binlerce lise mezunu vatandaş, Adalet Bakanlığının İKM alımlarını erbaşlar arasından mı yoksa lise mezunları arasından mı yapacağını araştırmaya başladı.

Yayınlanma:
Adalet Bakanlığı İKM Alımlarını Artık Erbaşlar Arasından Mı Yapacak? Lise Mezunu Alım Olmayacak Mı?

Önceki gün Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri tarafından yayımlanan 4 bin İnfaz Koruma Memuru alımı ilanı sonrası milyonlarca lise mezunu işsiz vatandaş, KPSS puanı ile en fazla memur alan Adalet Bakanlığının, uzman erbaşlar arasından 4 bin memur alımına tepki gösterdi.

Kamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim puanı ile Lise mezunu işsiz vatandaşlara istihdam olanağı sağlayan Adalet Bakanlığı, önceki gün yayımladığı ilan ile uzman erbaşlar arasından 4 bin infaz koruma memuru alımı yapacağını açıklamıştı. Bu kapsamda TSK içerisinde sözleşmeli erbaş olarak çalışmış ve başvuru tarihi itibariyle iki yıl önce sözleşmesini feshetmiş erbaşlar, infaz koruma memuru alımına başvurabilecekler.

Lise mezunu alımın en çok olduğu kamu kurumu olan Adalet Bakanlığı, bu ilanı ile bu sefer lise mezunu İKM yerine, erbaşlar arasından İKM alımı gerçekleştiriyor. Binlerce lise mezunu ise bu duruma tepki gösterdi. İnfaz koruma memurlarının bugüne kadar lise mezunu ve KPSS P94 puan türünden 70 üstü alanlar arasından gerçekleştirildiğini belirten vatandaşlar, KHK ile getirilen bu uygulama karşısında hoşnut olmadı.

Lise Mezunu Alımlarında Sayı 1-2-3 bin İken Bu Alımda Neden 4 Bin Alındı

2016 yılı içerisinde Adalet Bakanlığının yayımladığı personel alımlarında  yıl içerisinde bir seferde en fazla 3 bin civarı İKM alınırken bu alımda, sözleşmesini fesheden erbaşlar arasından yapılacak alımın 4 bin olması da tepki çeken konular arasında.

KHK ile Getirilmişti

Darbe teşebbüsü sonrasında ilan edilen Olağanüstü Hal kapsamında yayımlana son Kanun Hükmünde Kararname ile getirilen hükümde 'TSK içerisinde sözleşmeli erbaş olarak iki yıl çalışıp sözleşmesini feshedenler, İnfaz Koruma Memurluğuna sınavsız başvuru yapabilecekler' şeklindeydi.

Lise Mezunu Alım Olmayacak Mı?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada 2017 yılında 16 bin personel alımı gerçekleştirileceği belirtilmişti. Bu alımların çoğunun zabıt katibi ve infaz koruma memuru olması bekleniyor. 2017 yılı içerisinde İKM alımlarının çoğunun lise mezunu adaylar arasından yapılması bekleniyor.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.