Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Hakkında Açılan Dava Ertelendi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkında, Ceyhan İlçes Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet alma suçlamaları ile açılan dava yine ertelendi. İşte davanın detayları.

Yayınlanma:
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Hakkında Açılan Dava Ertelendi

Ceyhan İlçe Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde 'İhaleye fesat karıştırıp rüşvet aldığı' iddiasıyla yargılanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, davasının bugünkü duruşması, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ve kamuya yaklaşık olarak 3 milyonluk bir zarar verdiğine yönelik düzenlenen raporda, 'Edimin ifasına fesat karıştırmak ve rüşvet almak' suçlamasıyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkında 19 yıla kadar hapis cezası; aralarında belediye çalışanı, firma yetkililerinin de olduğu diğer 14 sanık hakkında ise aynı suçlardan 7 ile 19 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle Adana 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davada, şüpheliler kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

Rapor Talebini Mahkeme Reddetti

Bugün görülen davanın beşinci duruşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü katılmazken, sanıklardan Ömer Aydın, Hüseyin Gücüm, Mehmet Şahin ve Mustafa Hakan Aslan ile sanık avukatları mahkeme salonunda hazır şekilde bulundu. Duruşma savcısı, Sözlü için tutuklama isteminde bulunduğu daha önceki mütalaasını yineledi.

Hüseyin Sözlü Tutuklanacak Mı?

Duruşmada 3 tanık daha dinlenirken Başkan Sözlü'nün avukatı Bülent Hayri Acar, duruşma öncesinde bazı basın yayın organlarında müvekkilinin bu duruşma tutuklanacağı ve belediyeye kayyum atanacağı yönünde çıkan haberleri mahkemeye sunarak, "Bu adil yargılanmayı etkileme suçudur. Tarafınızdan gereğinin yapılmasını arz ediyorum" dedi.

Sanık avukatları, dosya içerisinde bulunan raporların idari soruşturma sürecinde hazırlandığını belirterek mahkeme tarafından adli rapor aldırılmasını ve davaya konu yerde keşif yapılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Hüseyin Sözlü hakkındaki yurt dışı yasağının devamına karar verirken, avukatların keşif ve rapor isteklerini reddetti. Duruşma eksik kalan tanıkların dinlenmesi için 10 Şubat'a ertelendi.

5haber.com  | Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.