Adana Müze Kompleksinin açılışı yapıldı

3 yıl önce başlayan çalışmalar sonucu Adana'da Müze Kompleksi açılışı yapıldı. İşte Müze Kompleksinin açılışından alınan görüntüler.

Yayınlanma:
Adana Müze Kompleksinin açılışı yapıldı

Ortadoğu'nun en büyük müze kompleksi olarak tasarlanan 68 bin 500 metrekare alana sahip müzenin, bugün 12 bin 500 metrekarelik arkeoloji bölümünün açılışı 18 Mayıs Müzeler Günü'nde yapıldı. Yapılan açılışta tarih öncesi dönemlere ait kalıntılara yer verilirken yapılan tasvirlerle ilk Adanalılar da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Adana'nın merkez ilçesi olan Seyhan'da 1907'de yapılan Milli Mensucat Fabrikasındaki müzede, tarih öncesi dönemden bugüne insanın yaşam serüveninin, dönemlere ait bilgi metinleri, görseller, dioramalar (gerçek veya kurgu bir olayın, anın veya hikayenin ışık oyunlarının da yardımıyla üç boyutlu şekilde modellenmesi) ve canlandırmalar yardımıyla anlatıldığı toplam yedi salon ziyaretçilerin akınına uğradı.

Açılan salonlarda tarih öncesi Hitit, Asur, Arkaik, Roma, Hellenistik, Selçuklu, Doğu Roma ve Osmanlı dönemlerine ait heykel, lahit, stel, sunak ve büstler, cam, pişmiş toprak ve bronzdan yapılmış çeşitli kaplar, pişmiş toprak ile bronz kandil, antik dönem küçük heykeller, silindir ve damga mühürler, cam, bronz, altın takılar ile M.Ö. 18 bin yılından bugüne eserler sergileniyor.

İlk 3 Gün Ücretsiz Gezilecek

Düzenlenen açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilere açan müze, 3 gün boyuna ücretsiz olarak gezilebilecek.

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.