Adana'da ByLock Kullanan 22 Polis Hakkında 15 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor

Adana'da ByLock kullandıkları tespit edilen 22 polis hakkında hazırlanan iddianame ile polisler hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yayınlanma:
Adana'da ByLock Kullanan 22 Polis Hakkında 15 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Adana'da başlatılan FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik sürdürülen operasyonlarda, terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLcok'u kullandıkları tespit edilen polisler hakkında tutuklanmaları istemiyle iddianame hazırlandı. Şifreli haberleşme programını kullandıkları tespit edilen polisler, geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınmıştı.

FETÖ'nün TSK içindeki yapılanması tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleşen ve halk ile emniyet ekiplerinin dik duruşu sayesinde bertaraf edilen darbe girişimi sonrasında FETÖ'ye yönelik operasyonlar başladı. Bu operasyonlar kapsamında yapılan araştırmalarda FETÖ'cülerin, şifreli telefon uygulaması ByLock üzerinden birbiri ile iletişim kurduğu ve darbe planınında bu sistem üzerinden yürütüldüğü ortaya çıktı. Bu kapsamda ise Adana'da 22 polis ByLock'u kullandıkları nedeniyle gözaltına alındı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, 14'ü tutuklu 22 polis memuru hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianamesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan FETÖ/ PDY raporuna da yer veren savcı, polis memurlarının örgütün haberleşme programı olan ByLock kullandıklarının tespit edildiğini belirtti. Bazı polis memurlarının gençlik yıllarında örgüte ait okul ve dersanelerde eğitim gördüklerini ve çocuklarını da bu eğitim kurumlarına gönderdiklerini kaydeden savcı, bazı polislerin Bank Asya'da hesaplarının bulunduğu bazılarının da Zaman gazetesi abonesi olduğu bilgilisine iddianamesinde yer verdi. 22 polis memuru hakkında hazırlanan iddianame terör suçlarına bakan Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianamenin kabulünün ardından polisler hakim karşısına çıkacak.

5habe.com  | Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.