Adana'da Sandıkların Tamamı Açıldı-Adana Referandum Sonucu

Referandum oylarının sayımı tamamlandı. Peki Adana'da seçim sonuçlarına göre evet ve hayır oyları oranları arasındaki fark ne kadar? Peki Adana'da evet oyları mı önde yoksa hayır oyları mı önde. İşte Adana referandum sonuçları ile ilgili alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
Adana'da Sandıkların Tamamı Açıldı-Adana Referandum Sonucu

Anayasa değişikliği referandumu sona erdi. Aylardır beklenen referandum Türkiye geneli 81 İlde ve Adana'da yapıldı. Seçimler tamamlandı ve oy verme işlemi sona erdi.

Saat 17.00 itibariyle Türkiye genelinde bulunan tüm sandıklarda oy verme işlemi sona erdi. Sandıklar açılmaya ve oylar sayıldı. Oyların sayılmaya başlanması ile seçim sonuçları için sabırsız bekleyiş başladı.

Sandıklar oy verme işlemi için kapandı ve sandık görevlileri, oy sayma işlemlerine başlangıç yapmıştı. Saat 16'da sona eren oylamaların sayımlarının tamamlandığı tahmin ediliyor. Peki Adana'da sandık sonuçları açıklandı mı? Adana evet hayır oranları yüzdesi açıklandı mı? Adana'da kaç kişi anayasa değişikliği için evet dedi? Adana'da kaç kişi, referandumda Cumhurbaşkanlığı sistmeini ön gören 18 maddelik anayasa değişikliğine hayır dedi? İşte Adana seçim sonuçları.

Adana'da sandıklar saatler 17.00'yi gösterdiğinde kapatıldı. Sandıkların kapanması ile birlikte oy sayma işlemi başladı. Sayma sonuçlarına göre evet ve hayır oylarının sağlaması yapılacak ve Yüksek Seçim Kuruluna gönderilmek üzere tutanağa eklenecektir. Referandum sonuçları ise Yüksek Seçim Kurulunun seçim yasağını kaldırması sonrasında yayınlanacak.

Adana'da sandıklar açıldı ve oylar sayılıyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz haberdar olmak için 5haber.com'un bu haberini takipte kalın.

İlk Sonuçlar Geldi (Saat: 21.17)

Açılan sandık oranı yüzde 100

EVET: 41.87

HAYIR: 58.13

Seçim Yasağı Saat Kaçta Kalkacak?

Mevzuatta yer alan bilgiye göre seçim yasakları, saat 21.00'dan itibaren kaldırılır.Ancak seçim sonuçlarının erken belli olması ile YSK bu yasağı daha erken saatlerde kaldırabilir. Daha önceki seçimlerde seçim yasağı erken saatlerde kaldırılmıştı.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.