Adana'da Valiliğin Önündeki Patlamanın Bilançosu Açıklandı

Son dakika patlama haberi Adana'da. Adana Valiliği önünde patlama meydana geldi. Patlama sonrası açıklama yapan Vali, olayda 2 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. İşte bölgeden alınan ilk görüntüler.

Yayınlanma:
Adana'da Valiliğin Önündeki Patlamanın Bilançosu Açıklandı

Son dakika Adana'da patlama haberi geldi. Adana'da Valilik önünde patlama.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş olayın ardından yaptığı ilk açıklamada patlamada 2 kişinin öldüğünü, 16 kişinin yaralandığını söyledi.

Adana'nın Merkez ilçesi Seyhan'ın Döşeöme Mahllesindeki Mehmet Sabuncu Bulvarında bulunan Adana Valilik Binası önündeki açık otoparkta patlama sesi saat 08.05' te meydana geldi. Yapılan ilk incelemelerde, teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda daha önceden otoparka getirilen bir araçla saldırının düzenlendiği belirtildi. Kentin büyük bölümünden duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başlarken o sırada araçlarını park eden ve oradan geçenler yaralandı. Valilik binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı. ölenlerden birinin Valilik çalışanı olduğunu diğer ölen kişinin ise henüz kimliğinin saptanmadığını bildirdi. Ayrıca polis, saldırıyla ilgili bir hafif ticari aracı arıyor.

İlk belirmemelere göre 1'i ağır 5 kişi ambulanslarla hastanelere sevk edilirken, polis bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Mehmet Özhaseki: Bu Aslında Terör Örgütünün Alameti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Haliç Kongre Merkezi'nde "Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü (CBS) Günü Sempozyumu'nun açılışını yaptı. Açılış konuşmasına bu sabah Adana'daki terör saldırısını kınayarak ve Fırat Kalkanı operasyonundaki şehitleri anarak başlayan Özhaseki," Bu pislik örgütlerin, dindar görünümlü olanı da, ırkçı ilkel görünümlü olanı da aynı hedefte birleşmiyorlar mı ? Ortak bir hedefe doğru koşmuyorlar mı bu adiler ? Kime, hepimize karşı, millete karşı. Bizim böyle bir coğrafyada yaşadığımızı unutmayalım. Yapmamız gereken güçlü olmak arkadaşlar" dedi.

Güvenlik güçleri bombalı araçla saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.