Adana'daki Facia Gibi Yangın: 11 Öğrenci ve 1 Görevli Öldü , 22 Yaralı (Bölgeden İlk Görüntüler)

Son dakika yangın haberi Adana'dan geldi. Adana'nın Aladağ ilçesinde bir kız yurdunda yangın çıktı. Çıkan yangında 11'i öğrenci, 1' i görevli olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Yayınlanma:
Adana'daki Facia Gibi Yangın: 11 Öğrenci ve 1 Görevli Öldü , 22 Yaralı (Bölgeden İlk Görüntüler)

Adana'nın Aladağ İlçesinde bulunan bir kız yurdunda henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. 

Adana'nın Aladağ ilçesinde bir öğrenci yurdunda yangın çıktı. Yangına müdahale ediliyor. Bölgeden alınan ilk bilgilerde yurtta kalan 3 kız öğrenciye ulaşılamadığı belirtilmişti. Ancak çalışmaların sona ermesinden sonra facia ortaya çıktı.

Bugün akşam saatlerinde Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler korku içerisinde camlardan atlayarak canlarını kurtardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi. Ekipleri söndürme çalışmalarını sürdürürken, Öğencilerin mahsur kalmasından endişe ediliyordu. Ancak bölgeden alınan son dakika bilgilerinde facia gözler önüne serildi.

Son Dakika Bilgisi: Yangında 11 Öğrenci ve 1 Görevli Hayatını Kaybetti

Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan, Aladağ İlçesi'ndeki ahşap olan kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ile 1 görevlinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak da olay yerine gelerek çalışmaları yerinde izlediği. İtfaiyenin çabaları sonucu yangın yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı. Binanın ikinci ve üçüncü katlarında kalan ve dışarı çıkamayan 11 öğrenci ile bakıcı olduğu belirtilen 1 kadının cesedine ulaşıldı.

Bu arada ilçenin tamamından görülen yangın nedeniyle bölgeye akın eden vatandaşlar da büyük panik yaşadı, çocuklarına ulaşamayan aileler de gözyaşlarına boğuldu.

18 bin nüfuslu ilçede panik yaşanması nedeniyle ilçeye takviye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Jandarma güvenlik önlemi alarak bölgeye kimseyi yaklaştırmadı.

Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Adana'ya Gidiyor

Adana'nın Aladağ ilçesinde meydana gelen facia sonrasında Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana'ya gitme kararı aldı.

Gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, yerel haberlerden, sıcak gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com' u takipte kalın.

5Haber.com  | Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.