'Adana'dan Kahramanmaraş'a Şehitler Köprüsü' Şehit Ailelerini Bir Araya Getirdi

'Adana'dan Kahramanmaraş'a Şehitler Köprüsü' kapsamında Adanalı ve Kahramanmaraşlı şehit aileleri bir araya gelerek bazı açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
'Adana'dan Kahramanmaraş'a Şehitler Köprüsü' Şehit Ailelerini Bir Araya Getirdi

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin hain saldırısında şehit olan polis Volkan Çay'ın annesi Sibel Çay, "Gururluyum, çok gururluyum. Kocam var, o da hazır, ben de hazırım bu vatan ve bu millet için. Kimseye pabuç bırakmayız" açıklamalarını yaptı.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ın eşi Ruhan Özkan ile Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş tarafından organize edilen 'Adana'dan Kahramanmaraş'a Şehitler Köprüsü' projesi kapsamında Kahramanmaraş ve Adana'daki şehit aileleri Kahramanmaraş'ta bir araya geldi. Proje kapsamında vali eşi Beyhan Demirtaş, Adana Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Kunt'un da aralarında olduğu 14 şehidin ailesi ve yakınlarıyla birlikte Kahramanmaraş'a geldi. Şehit aileleri, Vali Vahdettin Özkan ve şehit aileleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Duygulu anların yaşandığı, bazı şehit yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı etkinlikte, valilik makamına geçen şehit yakınları kentin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.

Projenin mimarlarından olan Ruhan Özkan, her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını belirterek, "Amacımız, komşu illerimiz arasındaki şehit yakınlarımızı bir araya getirmek, onların kaynaşmalarını sağlamak. Bu amaçla bugün Adana'mızın şehitlerinin emanetlerine Kahramanmaraş'ımızın şehitlerinin emanetleri ev sahipliği yaparak ağırlıyor. Bunun onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Temennimiz de bu tarz etkinlikleri devam ettirerek farklı şehit yakınlarını bir araya getirebilmek, onların yaşadıkları o duygusal ortamdan biraz uzaklaştırabilmek. Ortak bir paydada buluşuyorlar. Arzu ederlerse bütün çevre illerimizi ağırlamaya hazırız. Kahraman şehri çevre illerimiz de tanısınlar" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş ise, "Bizler her zaman şehit aileleriyle bir araya geldiğimiz onları yine kendileri gibi şehit yakınıyla birlikte olmak istediklerini farkettik, o şekilde bu yola çıktık. Zaten ailelerimizle beraberdik ama aynı zamanda onları yine o kendi çevrelerinden biraz daha farklı bir ortama getirmek istedik ve bu fikir ortaya çıktı Ruhan Hanım ile konuşurken. Bu şekilde yola çıktık ve onların da hoşlarına gitti, memnun oldular. Bu ilk projemizdi, memnun olup olmayacağımızı görmek istedik. Ruhan hanım ile birlikte bunu şimdilik tesadüfen sohbet sırasında aklımıza geldi bu fikir." açıklamalarıyla projeyi özetledi.

Vatan İçin Ben de Eşim de Hazırız

Şırnak'ta şehit olan polis Volkan Çay'ın annesi Sibel Çay da, şehit annesi olmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade ederek, "Gururluyum, çok gururluyum. Arkada bir oğlum daha var, engelli. İstiyorlarsa onu da gönderirim. Kocam var, o da hazır, ben de hazırım bu vatan ve bu millet için. Kimseye pabuç bırakmayız. Gurur büyük, çok guruluyum. Ben kuru bir canım ve bayrağımı kesinlikle yere atmam havada gezdiririm. Çocuğum da gururumuz oldu. Biz zaten onu öyle yetiştirmiştik, o da bize bu gururu verdi" şeklinde konuştu.

Yavrumun Katilini Assınlar

15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'da Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın bombalanması sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Niyaz Ergüven'in annesi Saadet Ergüven de, oğlunu şehit edenlerin asılmasını isteyerek "Allah herkesten razı olsun, bayrağımızı yere atanlara da Allah kahrı gazap etsin. Cumhurbaşkanıma da söylüyorum yavrumun katilini assın, asarsa yüreğim soğur. Acımızı kimse anlayamaz ki, yavrum da bekardı. 4 çocuğum daha var. Onlar da hazır, bu canım da hazır, eşim de hazır. Bu bayrağı, bu ülkeyi kimseye bırakmayız" dedi.

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.