Adı Galatasaray ile anılan Bafétimbi Gomis kimdir, kaç yaşındadır? (Kariyeri ve golleri)

Yeni sezon çin transfer çalışmalarına başlayan Galatasaray'ın Gomis ile görüştüğü iddiaları gündemde dolaşmaya başladı. Peki Gomis kimdir? Gomis'in kariyeri nedir? İşte yıldız forvet oyuncusunun başarılı kariyeri.

Yayınlanma:
Adı Galatasaray ile anılan Bafétimbi Gomis kimdir, kaç yaşındadır? (Kariyeri ve golleri)

2016-2017 sezonunun sonuna doğru gelinirken, takımlar yeni sezon transfer çalışmalarına başladı. Transfer sezonuna hızlı başlayacak olan takımlardan Galatasaray'ın Bafétimbi Gomis ile görüştüğü iddiaları spor gündemine bomba gibi düştü.

Sarı kırmızılı ekibin Fransız oyuncunun transferinde sona yaklaşıldığı bilgileri gündemde yer alırken, taraftarlar, Gomis'in kariyerini ve başarılarını araştırmaya başladı. Peki Bafétimbi Gomis kimdir? Boyu ve kilosu kaçtır? Gomis'in kariyeri nasıl? Kaç yaşındadır? İşte Gomis hakkında detaylı bilgi.

1985 yılında doğan Gomis, profesyonel futbolculuk kariyerine 2004 yılında 19 yaşında iken Fransa'nın Ligue 1 ekiplerinden olan Saint-Étienne'de başlangıç yaptı.

Gomis, Saint-Étienne ile 1 sezonu tamamladıktan sonra, tecrübe kazanması için başka bir Ligue 1 ekiplerinden olan Troyes'ye yarım sezonluğuna kiralandı. Troyes'e kiralık olarak gönderilen Gomis, Troyes'de oynadığı süreç içinde çıktığı 13 karşılaşmada 6 gol kaydetti.

Burada yarım sezon kiralık oynadıktan sonra Gomis, Saint-Étienne'ye döndü. Takımına geri dönen Gomis, sonra 3,5 sezon daha oynadı. Gomis, Saint-Étienne'de bulunduğu 4,5 sezon boyunca çıktığı 142 maçta 40 gol kaydetti ve bu başarısı Fransa'nın büyük takımlarını vede birçok başka Avrupa takımlarının dikkatini çekti.

Gomis, Saint-Étienne'den 2009 yılında ayrılarak Lyon ile anlaşma imzaladı. Gomis, Lyon forması ile 2009 yılından bu yana çıktığı 178 lig maçında 65 gol kaydetti.

Mevkisi forvet olan yıldız oyuncu, milli takımda çıktığı 12 karşılaşmada 3 gol kaydetti.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden, transfer haberlerinden, spor haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.