AK Parti MKYK üyeliğine getirilen Abdulhamit Gül kimdir, nerelidir?

Bugün açıklanan AK Parti MKYK yeni listesinde en dikkat çeken isimlerden biri Abdulhamit Gül oldu. Peki Abdulhamit Gül kimdir? Nerelidir? İşte detaylar.

Yayınlanma:
AK Parti MKYK üyeliğine getirilen Abdulhamit Gül kimdir, nerelidir?

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresinde açıklanan MKYK listesinde en dikkat çeken isimlerden biri Abdulhamit Gül oldu. Gül, MKYK üyeliğine getirildi.

Abdulhamit Gül Kimdir?

12 Mart 1977 tarihinde Gaziantep'in Nizip ilçesinde dünyaya gelen Abdulhamit Gül'ün babasının adı Cemil, annesinin adı ise Saliha'dır. İlk öğrenimini Cumhuriyet İlkokulu’nda tamamlayan Gül, lise eğitimini Nizip ve Oğuzeli İmam Hatip Liselerinde tamamladı. Lise yıllarından itibaren çeşitli STK’ların gençlik kollarında aktif olarak yer alan Abdulhamit Gül, Yükseköğrenimini ise Ankara Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Siyasi ve güncel konularda yazı çalışmaları da bulunan Gül’ün; Millî Gazete, Star Gazetesi, Gençlik Dergisi, Edebiyat Ortamı Dergilerinde makaleleri, denemeleri yayınlandı.

Refah ve Fazilet Partilerinde Ankara İl Gençlik Kolları’nda Yönetim Kurulu üyesi görevini üstlenen Gül, 2001-2003 arasında Saadet Partisi'nin genel başkan yardımcılığı görevlerini üstlenmişti. 2003-2010 yılları arasunda Saadet Partisi genel idare kurulu üyesi olan Abdulhamid Gül Kasım 2010 - 22 Eylül 2012 yılları arasında Has Parti Kurucular Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.

HAS Parti Ankara İl Başkanlığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini yürütürken Hukuki Araştırmalar Derneği üyesi olan Gül, daha sonra HAS Parti ile AK Partinin birleşmesi ile 30 Eylül 2012 tarihinde yapılan AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK üyesi seçilmiştir. 7 Aralık 2012 tarihinde ise Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Gül, 14 Nisan 2014 tarihinde AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirildi.

Haziran 2015 döneminde Türkiye genel Seçimlerinde Gaziantep milletvekili olarak seçilen Abdulhamit Gül, AK Parti'nin 13 Eylül'de yaptığı MKYK toplantısından sonra Genel Sekreter olmuştur.

Abdulhamit Gül evli ve üç çocuk babasıdır. (Wikipedia)

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.