AK Parti MKYK üyeliğine seçilen Ethem Sancak kimdir, nerelidir?

AK Parti'de 3. Olağanüstü Genel Kongre tamamlandı ve Merkez Karar Yürütme Kurulu üyeleri listesi açıklandı. Yapılan açıklama ile MKYK'ya giren sürpriz isimler arasında Ethem Sancak'ta bulunuyor. İşte Ethem Sancak hakkında detaylı bilgi.

Yayınlanma:
AK Parti MKYK üyeliğine seçilen Ethem Sancak kimdir, nerelidir?

AK PArti 3. Olağanüstü Kongresinde Merkez KArar Yürütme Kurulu üyeleri, kamuoyuna duyuruldu. Açıklanan MKYK listesinde en dikkat çekici isimlerden biri de medya patronu Ethem Sancak'ın listeye girmesi oldu.

Ethem Sancak Kimdir?

1958 yılında Siirt'te dünyaya gelen Sancak, ilk ve orta eğitimini Siirt'te tamamladı. İlk ve ortaöğretiminden sonra Sancak, üniversiteyi İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. 1976 yılında bu bölümden mezun olan Sancak, 1976 ile 1978 yılları arasında gazetecilik yaptı. Üniversite yıllarında katıldığı Türkiye İşçi Köylü Partisi'nin (TİKP) güneydoğu ve doğu sorumluluğu ile Diyarbakır İl Başkanlığı görevlerini başarı ile yapan Ethem Sancak, ilerleyen yıllarda ticarete atıldı.

1987 yılında Es Ecza Deposu’nu, 1989’da kozmetik ve itriyat alanında eczanelere hizmet sunan Esko Itriyat’ı, 1993 yılında ise Hedef Ecza Deposu’nu kuran Sancak, Hedef Ecza Deposu'nun 2001 yılında Alliance Boots ile ortaklık kurması sonucu kurulan Hedef Alliance Holding yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüttü. Elindeki holding hisselerini satışa sunan Sancak, ES Mali Yatırım Danışmanlık adında bir şirket kurmuş, bu şirketle kamyon, otobüs ve askeri araç üreticisi BMC'yi satın almıştır.

Brezilya Türkiye İlişkilerine Katkısı

2006 – 2010 yılları arasında Brezilya İstanbul Fahri Konsolosluğu görevini yapan Sancak, bu görevi yürüttüğü sırada iki ülke arasında bulunan ilişkilere katkılarından ötürü döneminin Brezilya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Lula da Silva tarafından, iki ülke arasındaki ilişkilere katkılarından ötürü Brezilya’nın en üst düzey hizmet madalyası olan “Rio Branco Liyakat Nişanı” ile onurlandırılmıştır.

Başarıları

2001 yılında ‘Yılın İşletmecisi’ ve 2005 yılında ‘Yılın Girişimcisi’ seçilen Ethem Sancak, 2007 yılında ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ‘Milli Egemenlik Üstün Hizmet ve Onur Ödülüne’ layık görülmüştür.

Fuat Sezgin ile birlikte 2010 yılında kurmuş olduğu Fuat Sezgin İslam ve Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Ethem Sancak evli ve üç çocuk babasıdır. İş adamı Mesut Sancak'ın abisidir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.